Tarkista selaimen asetuksista, että JavaScript ja evästeet ovat käytössä.

Mikäli JavaScript on käytössä, mutta jokin selainlaajennus estää sen lataamisen, poista selainlaajennus käytöstä.

E-sports on nuorten uusi suosikki

Urheilu
 

Elektroninen urheilu eli videopelien kilpapelaaminen on nuorten aikuisten uusi suosikkilaji. Erityisesti se kiinnostaa nuoria miehiä.

Sponsor Insightin tutkimuksen mukaan elektroninen urheilu oli 18–29-vuotiaiden keskuudessa neljänneksi kiinnostavin laji jääkiekon, jalkapallon ja yleisurheilun jälkeen.

Sponsor Insight otti elektronisen urheilun mukaan tutkimukseensa vuonna 2015. Se ponkaisi nuorten aikuisten keskuudessa samantien kärkisijoille mutta jää vielä kauaksi koko vertailussa.

”Ruotsissa e-sportsia seuraa arviolta miljoona ihmistä. Erään tutkimuksen mukaan Yhdysvalloissa se olisi nuorten miesten keskuudessa kolmanneksi suosituin heti NFL:n [amerikkalainen jalkapallo] ja NBA:n [koripallo] jälkeen”, tutkimusjohtaja Klaus Virkkunen sanoo.

Perinteisten urheilulajien kannattajien keskuudessa elektronista urheilua ei koeta välttämättä ”oikeaksi urheiluksi” pitkään aikaan.

”E-sportsin asemasta keskustellaan varmasti kauan. Perinteisten urheilulajien pitää joka tapauksessa pohtia, miten ne aikovat puhutella e-sportsin tavoin nuoria ja olla kiinnostavia”, Virkkunen vinkkaa.

18–29-vuotiaiden on muutenkin omat suosikkinsa. Heitä kiinnostavat elektronisen urheilun lisäksi kamppailulajit, extremeurheilu, lumilautailu ja vapaaottelu. Hiihto ja ampumahiihto jäävät kauaksi.

Tämä aihe on kiinnostava.

Kiitos mielipiteestäsi!