Tarkista selaimen asetuksista, että JavaScript ja evästeet ovat käytössä.

Mikäli JavaScript on käytössä, mutta jokin selainlaajennus estää sen lataamisen, poista selainlaajennus käytöstä.

Joukkue­voimistelijan ura jää Suomessa tyngäksi

Urheilu
 
Helsingin Sanomat
Rami Marjamäki
Minettien Venla Niemenmaa tekee läksyt usein bussimatkalla.
Minettien Venla Niemenmaa tekee läksyt usein bussimatkalla. Kuva: Rami Marjamäki

Joukkuevoimistelu on yksi isoimmista naisten ja tyttöjen kilpailulajeista Suomessa, mutta vain harva voimistelee huipulla yli 20-vuotiaana.

Minettien vastuuvalmentajan Titta Heikkilän mukaan on tyypillistä, että moni suomalaistyttö lopettaa lajin kahdenkympin korvilla, koska vaativia harjoittelumääriä on vaikea yhdistää työntekoon tai jatko-opiskeluun. Joukkuevoimistelija ei voi Suomessa urheilla ammatikseen.

Venäjällä joukkuevoimistelijat ovat vanhempia, sillä sikäläinen yliopistojärjestelmä auttaa yhdistämään opiskelun ja voimistelun.

Laji on suomalaisesta naisvoimistelusta kehittynyt taide- ja taitolaji, jossa kilpailujoukkue koostuu vähintään viidestä voimistelijasta. Suomi on lajin kärkimaita ja saavuttanut MM-historian aikana yli kymmenen mitalia naisten sarjassa.

Suomen Voimisteluliiton tilastojen mukaan noin 10 000 suomalaista harrastaa lajia, ja joukkuevoimistelulisenssi on 3 400 urheilijalla. Joukkuevoimistelu on lisenssimäärältään Voimisteluliiton suurin kilpailulaji.

Lajin ensimmäiset maailmanmestaruusmitalit jaettiin vuonna 2000 ja EM-mitalit helmikuussa 2016. Kansainvälinen lajiliitto IFAGG on perustettu vuonna 2003.

EM-kisat järjestettiin vasta nyt, sillä MM-mittelöissäkin valtaosa osallistujamaista on Euroopasta. Kanada ja Japani ovat harvoja poikkeuksia. 2017 MM-mitalien kohtalo ratkaistaan Helsingissä.

Tämä aihe on kiinnostava.

Kiitos mielipiteestäsi!