Tarkista selaimen asetuksista, että JavaScript ja evästeet ovat käytössä.

Mikäli JavaScript on käytössä, mutta jokin selainlaajennus estää sen lataamisen, poista selainlaajennus käytöstä.

Blues yritti tökkiä IFK:ta, nolla pistettä kauden kohtaamisista

IFK vei kaikki kauden paikalliskohtaamiset.

Urheilu
 
Huippuhetket: Blues - HIFK
Huippuhetket: Blues - HIFK
Blues aloitti ottelun pirteästi, mutta lopulta kolme pistettä matkasi rajan yli Helsinkiin. Tappio oli espoolaisille jo 11. peräkkäinen. HIFK:n tehomies oli pisteet 1+1 saalistanut Roope Hintz.
Fakta

HIFK voitti kaikkikuusi ottelua

 Helsingin IFK ja Blues kohtasivat runkosarjassa kuudesti. HIFK voitti kaikki pääkaupunkiseudun paikallispelit maalierolla 24–8.

 11.9. Blues–HIFK 1–6

 29.10. HIFK–Blues 5–2

 22.1. HIFK–Blues 3–2

 23.1. Blues–HIFK 2–3

 6.2. HIFK–Blues 3–0

 23.2 . Blues–HIFK 1–4

Blues tökki tuloksetta kapuloita pääkaupunkiseudun paikalliskilpailijansa rattaisiin. Jääkiekkoliigan kärki HIFK ampui päätöserässä kolme maalia ja haki Metro-areenasta 4–1-voiton.

HIFK on pääkaupunkiseudun kiistaton ykkönen. Se voitti Bluesin kauden jokaisessa kohtaamisessa.

Tiistaina 2–1-voittomaalin ampui Tomas Zaborsky. Slovakki oli otteluparin kovin maalinsylkijä tehtyään kuudessa pelissä neljä osumaa.

”Hyvä meininki ja kovaa tohinaa, vaikka aluksi maalit jäivät puuttumaan. Lopulta teimme väkisin pelin ratkaisun”, kuvaili HIFK:n valmentaja Antti Törmänen.

Asetelma oli Bluesin kannalta lohduton. Edellistä 10 ottelustaan HIFK oli napsinut 25 pinnaa, ja Bluesille oli samalla pelimäärällä herunut yksi piste.

Ilta ei kuitenkaan alkanut HIFK:n riemumarssilla. Punanutut painostivat, mutta avausmaalin survoi Bluesin 170-senttinen Iikka Kangasniemi.

Bluesin maalivahti Christian Engstrand torjui avauserässä 14 laukausta ja HIFK:n Kevin Lankinen kaksi laukausta. Erä meni Bluesille 1–0.

”Olikohan se ensimmäinen laukauksemme”, mietti Bluesin valmentaja Jyrki Aho. ”En muista, milloin olemme olleet näin altavastaajia. HIFK pelaa erittäin hienoa jääkiekkoa.”

HIFK:lta löytyi kaksinkamppailuvoimaa. Bluesin kokoonpanossa oli kuusi alle 180-senttistä, ja HIFK:ssa kaikki olivat vähintään 180-senttisiä.

Bluesin pikkumiehet pelasivat kuitenkin ovelasti. He eivät alistuneet omassa päädyssä kaksinkamppailuihin, vaan purkivat paineen lyömällä nöyrästi pitkiä kiekkoja.

Bluesilla oli pari makeaa paikkaa iskeä 2–0. Samson Mahbod ja Matias Pulli ampuivat kuitenkin avopaikasta ohi.

HIFK:n kiekonhallinta kantoi satoa ottelun puolivälissä. Robert Leino lähetti pystysyötöllä Roope Hintzin läpiajoon, ja alkuvuoden nuorten maailmanmestari sivalsi 1–1.

Päätöserässä HIFK:sta osuivat Zaborskyn lisäksi Daniel Grillfors ja tyhjiin loppunumerot ampunut Jasse Ikonen. Ottelussa oli 3 755 katsojaa.

Bluesin kannalta lähtökohdat ensi kauteen ovat huonot muutenkin kuin taloudellisesti. Tiistaina IFK:ta vastaan pelanneista espoolaisista edes kentällisellä ei ole seuran kanssa suoraa jatkosopimus.

Liigan tiistain muut ottelut: SaiPa–KalPa 4–6, Sport–Lukko 3–4 vl., Tappara–Ässät 2–1 vl.

Mikko Stig Lehtikuva
HIFK:n Tomas Zaborsky onnistui maalinteossa Bluesia vastaan.
HIFK:n Tomas Zaborsky onnistui maalinteossa Bluesia vastaan.
Huippuhetket: SaiPa - KalPa
Huippuhetket: SaiPa - KalPa
SaiPa oli KalPaa vastaan pääosin kuskin paikalla, mutta kuopiolaisvieraat kirivät lopussa rinnalle ja ohi. Varsinkin loppu sisälsi paljon draamaa, sillä viimeisen kahden minuutin aikana tehtiin peräti neljä maalia. KalPan tehomies oli kypärätempun viimeistellyt Janne Keränen.
Huippuhetket: Sport - Lukko
Huippuhetket: Sport - Lukko
Lukko nappasi neljännen peräkkäisen voittonsa, kun Sport kaatui voittomaalikilpailun jälkeen. Tasaisessa kamppailussa tehopisteet jakautuivat tasaisesti, sillä Tero Nurmi oli ainoa yli pisteen saalistanut pelaaja. Voiton myötä raumalaiset nousivat sarjataulukossa TPS:n ohi kuudenneksi.
Tämä aihe on kiinnostava.

Kiitos mielipiteestäsi!