Tarkista selaimen asetuksista, että JavaScript ja evästeet ovat käytössä.

Mikäli JavaScript on käytössä, mutta jokin selainlaajennus estää sen lataamisen, poista selainlaajennus käytöstä.

Jokerit pääsi pulasta vastustajan kolmannen erän ulosajon jälkeen

Avausvoitto KHL:n pudotuspeleissä tuli työlään kaavan kautta.

Urheilu
 
Vesa Moilanen
Jokerien Pascal Pelletier (vas.), Philip Larsen (kesk.) ja Peter Regin juhlivat Larsenin maalia.
Jokerien Pascal Pelletier (vas.), Philip Larsen (kesk.) ja Peter Regin juhlivat Larsenin maalia. Kuva: Vesa Moilanen

Jokerit 4

Torpedo 3

Jokerit otti avausvoittonsa jääkiekkoliiga KHL:n pudotuspeleissä pitkän ja työlään kaavan kautta.

Jokerit hävisi ensimmäisen pudotuspeliottelunsa Torpedo Nizni Novgorodia vastaan ja oli toisessa kohtaamisessa kahden erän jälkeen 1–2-tappiolla.

Kolmannen erän ulosajo pelasti Jokerit. Torpedon Kaspars Daugavins työnsi alivoimapelissä Brandon Kozunin päin laitaa.

Kozun lensi plankkia päin ja jäi jäähän voivottelemaan. Erotuomarit pohtivat aikansa, kunnes Daugavins sai 5+20. Jokerit kiitti ja teki kaksi maalia ylivoiman aikana.

Saman suukovun ja protestoinnin aikana Torpedon päävalmentaja Peteris Skudra heitettiin katsomon puolelle. Skudra näytti tilannetta Kozunin sukellukseksi. Jäähy oli oikea tuomio, mutta olisi se voinut olla myös tavallinen kaksiminuuttinen.

Ensin tanskalainen Philip Larsen niittasi pelin 2–2:een, ja Ville Lajunen kiskaisi matalan alanurkkaan: 3–2 Jokereille.

Tuosta iskusta Torpedo ei toipunut, vaikka ottelu päättyi lopulta 4–3 Jokereille. Kozun sijoitti tyhjään maaliin 4–2 minuutti ennen loppua, mutta Juri Sergijenko toi vielä Torpedon maalin päähän.

Hyvin sujuneen runkosarjan jälkeen Jokerit sai kotiedun, josta yksi ottelu valui käsistä.

Kahden ottelun jälkeen tilanne on 1–1. Se tarkoittaa, että kahden Torpedon kotiottelun jälkeen karavaani palaa Hartwall-areenaan maanantaina.

Jokerit voitti Torpedon, mutta pahinta tiistain kohtaamisessa oli, ettei Jokerit pelannut erityisen hyvin. Torpedo meni johtoon Sergei Kostitsinin terävällä laukauksella ajassa 12.46. Kostitsin näytti, miten entinen NHL-pelaaja laukoo, kun paikka tulee.

Alle puoli minuuttia Kostitsinin maalista Jokerien kippari Niko Kapanen tasoitti pelin. Ensin Kapanen voitti aloituksen ja hetkeä myöhemmin hän laukoi pienstä kulmasta sisään.

Heti toisen erän alkuun kolahti taas. Jokerit sähläsi omassa päädyssä, ja Nikolai Zherdev kiitti tarkalla laukauksellaan.

Jokerit pelasi hitaasti kaksi erää. Puolustajat roikkuivat kiekon kanssa omassa päädyssä. Keskialueen ylittäminen kesti liian kauan ja pitkiä hyökkäyksiä Jokerit sai tuskin ollenkaan. Kolmannessa erässä tahti muuttui, kiitos pitkän ylivoiman.

KHL:n pudotuspeleissä vaaditaan neljä voittoa jatkopaikkaan. Jokerien on nyt ryövättävä vähintään yksi voitto Nizni Novgorodissa, jotta kotietu palautuu helsinkiläisille.

Tämä aihe on kiinnostava.

Kiitos mielipiteestäsi!