Tarkista selaimen asetuksista, että JavaScript ja evästeet ovat käytössä.

Mikäli JavaScript on käytössä, mutta jokin selainlaajennus estää sen lataamisen, poista selainlaajennus käytöstä.

Ultrapehmeä kumiseos on kauden uutuus

Rengassääntö muuttuu merkittävästi.

Urheilu
 
SERGIO PEREZ / Reuters
Daniel Ricciardo pääsi tiistaina ensimmäisenä radalle uusilla ultrapehmeillä renkailla.
Daniel Ricciardo pääsi tiistaina ensimmäisenä radalle uusilla ultrapehmeillä renkailla. Kuva: SERGIO PEREZ / Reuters

Montmelo

Viime vuosina on ollut mahdoton pysyä tarkemmin perillä italialaisen Pirellin kehitysvauhdista, kun sen rakentamat F1-renkaat ovat tulleet yhä kovemmiksi.

Nyt kuitenkin on varmaa, että tämän vuoden uutuus – ultrapehmeä kumiseos – on kaikkein pehmein, ja siten pitävin rengas, minkä tehdas on tuottanut.

Tiistaina uusien F1-autojen toisena ajopäivänä talvitesteissä Katalonian gp-radalla purppuravärillä merkittävät uutuusrenkaat olivat ensi kertaa käytössä.

Red Bullin Daniel Ricciardo oli ensimmäinen, joka kokeili ultrapehmeää rengasta, ja heti perään radalle lähti Ferrarin Sebastian Vettel. Kumpikin alitti kirkkaasti Mercedeksen Nico Rosbergin paaluajan viime kevään Espanjan GP-kisaan.

Vettel alitti paaluajan lähes kahdella sekunnilla.

Ultrapehmeä rengas ei ole kisakäytössä tällä radalla. Nyt se kuitenkin sai ensimmäiset kierroksensa rouhealla pinnalla. Vettel ja Ricciardo ajoivat kumpikin kolmen kierroksen vedon.

”Pitoa on enemmän, ja renkaan luonne on erilainen. Tietysti jokainen kuljettaja on tyytyväinen aina, kun pitoa saa lisää”, arvioi Ricciardo uutuutta, joka tuodaan ensi kertaa gp-viikonloppuun toukokuun lopussa Monacoon.

Rengassääntö muuttuu merkittävästi, kun Pirelli tuo jokaiseen viikonloppuun kolme erilaista kumiseosta. Periaatteessa kuljettaja pystyy käyttämään kisassa kaikkia kolmea, jos tekee vähintään kaksi pysähdystä.

Kaikkiaan kumiseoksia on jatkossa viisi, kun ultrapehmeä tulee superpehmeän, pehmeän, keskikovan ja kovan rinnalle. Uusi sääntö varmistaa, että pehmeä seos on varmasti valikoimassa kaikissa 21 kisassa, koska se on juuri keskiössä, oli painopiste sitten kovemmissa tai nopeammin kuluvissa kumeissa.

Australian avauskisaan Pirelli on valinnut superpehmeän, pehmeän ja keskikovan seoksen. Näistä se valikoi superpehmeän pakolliseksi käytettäväksi kisassa. Tallit ja kuljettajat voivat sitten valita, käyttävätkö sen lisäksi pehmeää tai keskikovaa – tai molempia.

Jatkossa on näin ilmeistä, että saman tallin sisälläkin kuljettajat käyttävät eri seoksia. Tämä avaa mahdollisuutta taktikointiin, ja samalla voi aiheuttaa yllätyskäänteitä kisoissa seoksen kulumisnopeuden vuoksi.

Tämä aihe on kiinnostava.

Kiitos mielipiteestäsi!