Tarkista selaimen asetuksista, että JavaScript ja evästeet ovat käytössä.

Mikäli JavaScript on käytössä, mutta jokin selainlaajennus estää sen lataamisen, poista selainlaajennus käytöstä.

Syöksylaskija Andreas Romarille taas raju takaisku – puhui lajiin liittyvistä peloista jo ennen kauden alkua

Alppihiihtäjän polven eturistiside taas poikki: kausi on ohi

Urheilu
 
Primoz Jeroncic / Lehtikuva
Tammikuun lopussa Andreas Romar sijoittui ensimmäisen kerran lähes kolmeen vuoteen syöksylaskussa maailmancupin pisteille oltuaan 19:s Garmisch-Partenkirchenissa.
Tammikuun lopussa Andreas Romar sijoittui ensimmäisen kerran lähes kolmeen vuoteen syöksylaskussa maailmancupin pisteille oltuaan 19:s Garmisch-Partenkirchenissa. Kuva: Primoz Jeroncic / Lehtikuva

Alppihiihtäjä Andreas Romarilla on tapana kirjoittaa Twitter-viestiensä perään #lifeisgood.

Juuri nyt näyttää siltä, että elämä kohtelee Romaria kaltoin.

Romar, 26, loukkaantui keskiviikkona Itävallan Hinterreitissa lasketuissa syöksyharjoituksissa. Hän kaatui ja loukkasi jalkansa.

Kausi on ohi.

Loukkaantumisen jälkeen Romar vietiin tutkimuksiin Müncheniin.

”Tutkimuksissa selvisi, että polven eturistiside on mennyt poikki, ja kierukassa on jotain vikaa. Polvi leikataan tänään keskiviikkona, minkä jälkeen alkaa pitkä kuntoutusjakso. Kyseessä on uusi eturistisidevamma samassa polvessa, joka vuosi sitten leikattiin”, kertoi Ski Sport Finlandin lääkäri, ortopedi Eero Hyvärinen tiedotteessa.

Romar oli luonnollisesti pettynyt tilanteeseen.

”Tämä oli taas harmittava takaisku. Enää sille ei voi mitään; tehty mikä tehty. Vähän alle kaksi vuotta Korean olympialaisiin. Seuraava tavoite on, että siellä ollaan sitten kunnossa. Niihin kisoihin nähden tässä on aikaa vaikka kuinka. Laitetaan mies kuntoon ja kohti unelmia. Ei tässä luovuttamassa olla. Nämä ovat vaikeita hetkiä, mutta tästä noustaan”, Romar sanoi.

Tapaturman aikaan harjoituksissa oli huono näkyvyys. Romar ei huomannut jarrutusalueella olevaa kumpua, jonka seurauksena mies tuli vastakumpuun alas reippaalla vauhdilla ja loukkasi polvensa.

Viime helmikuussa Romar kaatui lähes täydessä vauhdissa Saalbachin syöksylaskun maalialueella ja sinkoutui turvapehmusteitten läpi. Hänen polvestaan repesi sekä eturistiside että sivuside, ja selästä murtui neljä okahaaraketta.

Polven molemmat siteet korjattiin leikkauksessa samalla kertaa.

Edellinen kausi jäi käytännössä kokonaan väliin olympialaisineen, kun Romarin kantapää murtui marraskuussa 2013 kauden ensimmäisen mc-syöksyn harjoituksissa.

Viime syksynä Romar myönsi HS:n haastattelussa, että loukkaantumisista on saattanut jäädä jotain takaraivoon.

”Ei voi sanoa, ettei niistä loukkaantumisista ole mentaalisia jälkiä jäänyt, mutta toivottavasti mahdollisimman pieniä”, Romar sanoi tuolloin.

Hän myös kertoi, että joskus ennen kisaa jännitys ilmenee pahoinvointina.

”Laji on sellainen, että aina jännittää. On tietynlainen pelko. Siinä tietää riskit, ja epävarmuus on kaikilla. Aikaisemmin on ollut sellaisia kisoja, että starttipaikalla oksettaa ihan saakelisti ja haluaa vain pois sieltä. Se on niin äärilaji, kun mennään riskillä koko ajan. Tosin se on myös yksi lajin viehättävyys.”

Uransa tähänastisen tähtihetket Romar koki vuoden 2013 MM-kisoissa Itävallan Schladmingissa, kun hän laski sensaatiomaisesti syöksyssä viidenneksi ja yhdistetyssä neljänneksi.

Tämä aihe on kiinnostava.

Kiitos mielipiteestäsi!