Tarkista selaimen asetuksista, että JavaScript ja evästeet ovat käytössä.

Mikäli JavaScript on käytössä, mutta jokin selainlaajennus estää sen lataamisen, poista selainlaajennus käytöstä.

He ovat ehdolla Fifan puheenjohtajaksi

Urheilu
 
STRINGER
Salman bin Ebrahim Al-Khalifa
Salman bin Ebrahim Al-Khalifa Kuva: STRINGER
Salman bin Ebrahim Al-Khalifa

Bahrainilainen on Aasian jalkapalloliiton 50-vuotias puheenjohtaja. Vuosina 2002–2013 hän toimi Bahrainin jalkapalloliiton puheenjohtajana ja Fifan kurinpitotoimikunnan puheenjohtajana. Maailman ihmisoikeusjärjestö Human Rights Watch on väittänyt Salmanin johtaneen 150 jalkapalloilijan joukkoa, joka on osallistunut Bahrainissa demokratian vastaiseen toimintaan.

GianniInfantino

Fifan italialais-sveitsiläinen pääsihteeri, joka täytti viime tiistaina 45 vuotta. Ammattijohtaja, joka tuntee Fifan toiminnan pitkältä ajalta. On välttynyt korruptioepäilyiltä. Neljän lapsen isä ja kielitaitoinen juristi. Ehdottaa, että jalkapallon MM-kisat laajennetaan 40 maan turnaukseksi. Toiminut myös Euroopan jalkapalloliitossa Uefassa.

Tokyo Sexwale

Etunimestään huolimatta eteläafrikkalainen liikemies ja poliitikko, jonka puolue on Afrikan kansalliskongressi, 62-vuotias. Opiskellut Yhdysvalloissa. Toiminut myös hallituksen ministerinä 2009–2013. Syntynyt köyhissä oloissa Johannesburgin Sowetossa. Pidetään karismaattisena johtajana ja edesmenneen Nelson Mandelan ystävänä.

JeromoChampagne

Entinen diplomaatti, joka oli vuosina 1999–2010 Fifan konsulttina, 57-vuotias ranskalainen. Syrjäytetyn puheenjohtajan Sepp Blatterin pitkäaikainen haastaja, joka kuitenkin vetäytyi vuoden 2014 vaalista. Toiminut muun muassa Palestiinan jalkapalloliiton ja Kosovon tasavallan jalkapalloliiton neuvoantajana.

Ali bin al Hussein

Jordanian 40-vuotias prinssi, jonka väitetään olevan profeetta Muhammedin suora jälkeläinen 43. polvessa. Jordanian kuninkaan Husseinin kolmas poika. Opiskellut Britanniassa ja Yhdysvalloissa. Jordanin jalkapalloliiton puheenjohtaja ja toiminut Fifan varapuheenjohtajana. Perustanut myös Länsi-Aasian jalkapalloliiton. Kamppailee Salmanin kanssa Aasian maiden äänistä.

MIKE HUTCHINGS
Gianni Infantino
Gianni Infantino
MIKE HUTCHINGS
Tokyo Sexwale
Tokyo Sexwale
FRANCOIS LENOIR
Jeromo Champagne
Jeromo Champagne
PIERRE ALBOUY
Prinssi Ali bin al Hussein
Prinssi Ali bin al Hussein
Tämä aihe on kiinnostava.

Kiitos mielipiteestäsi!

Haluatko lukea koko artikkelin?