Tarkista selaimen asetuksista, että JavaScript ja evästeet ovat käytössä.

Mikäli JavaScript on käytössä, mutta jokin selainlaajennus estää sen lataamisen, poista selainlaajennus käytöstä.

HIFK kohtaa Ilveksen joulukuussa ulkoilmaottelussa

Liiga järjestää Tampereella ulkojäätapahtuman, jossa ovat mukana HIFK, Ilves ja Tappara

Urheilu
 
Helsingin Sanomat
Heikki Saukkomaa
HIFK juhli vuonna 2014 Jokereita vastaan pelatussa talviklassikossa
HIFK juhli vuonna 2014 Jokereita vastaan pelatussa talviklassikossa Kuva: Heikki Saukkomaa

HIFK pääsee joulukuussa pelaamaan ulkojäille Ilvestä vastaan, kun Liiga järjestää 16–17. joulukuuta Ulkojäät 2016 -nimisen tapahtuman Tampereen Sorsapuistossa. Tapahtumassa on luvassa kaksi ulkoilmaottelua. Ensin perjantaina iskevät yhteen paikallisvastustajat Ilves ja Tappara ja lauantaina Ilves isännöi HIFK:ta.

Tampereen kaupunki rakentaa Sorsapuistoon parhaillaan uutta tekojäätä. Ottelun yleisökapasiteetti on 13 000, ja kaikki paikat ovat seisomapaikkoja.

”Tapahtumaan pystytetään läpinäkyvä kaukalo. Seisomakatsomot alkavat vain muutaman metrin päästä kaukalon laidasta, joten tunnelma on taattu. Kokemukset aiempien stadionottelujen yleisöpalveluista ovat tiedossamme, joten pystymme taatusti palvelemaan yleisöä, vaikka sääolosuhteet sattuisivatkin haastaviksi”, Ilveksen toimitusjohtaja Esa Honkalehto sanoi Liigan tiedotustilaisuudessa.

Liigan toimitusjohtaja Juha Kuosa pitää tapahtumaa loistavana hankkeena suomalaiselle jääkiekolle. Kuosan mukaan myös monet muut liigajoukkueet ovat osoittaneet suurta kiinnostusta ulkoilmaotteluita kohtaan. Tapahtuman konsepti aiotaan tulevaisuudessa laajentaa myös muille liigapaikkakunnille.

Myös Suomen miesten maajoukkueella on ottelu 17. joulukuuta. Liiga ja Jääkiekkoliitto ovat sopineet yhteistyösopimuksessaan, että liigaotteluja ei pelata päivinä, jolloin miesten maajoukkue pelaa, mutta nyt kyse on Liigan mukaan poikkeustapauksesta, joka on sovittu hyvissä ajoin. Ulkojäät 2016 -ottelu ja Suomen maaottelu pelataan eri kellonaikoihin.

Liigassa on pelattu aiemmin neljä ulkoilmaottelua. HIFK ja Jokerit kohtasivat Olympiastadionilla vuosina 2011, 2012 ja 2014. Tappara ja Ilves pelasivat puolestaan vuonna 2013 Ratinan stadionilla.

Tämä aihe on kiinnostava.

Kiitos mielipiteestäsi!

Haluatko lukea koko artikkelin?