Tarkista selaimen asetuksista, että JavaScript ja evästeet ovat käytössä.

Mikäli JavaScript on käytössä, mutta jokin selainlaajennus estää sen lataamisen, poista selainlaajennus käytöstä.

”Tuomareita lahjottiin, ja tulokset yritettiin ostaa” –Riikka Lehtonen on törmännyt lentopallourallaan korruptioon

Samassa maassa antidopingtyö oli olematonta

Urheilu
 
Lassi Rinne
Riikka Lehtonen on pelannut lentopallon ammattilaisena 14 vuotta ulkomailla kuudessa maassa.
Riikka Lehtonen on pelannut lentopallon ammattilaisena 14 vuotta ulkomailla kuudessa maassa. Kuva: Lassi Rinne

Mittavan kansainvälisen uran lentopalloilijana tehnyt Riikka Lehtonen kertoo kohdanneensa matkan varrella korruptiota ja olematonta antidopingtyötä yhdessä niistä maista, joissa hän pelasi ammattilaisena.

Tuo maa on Azerbaidzhan, jossa Lehtonen pelasi vuodesta 2010 lähtien ennen kuin palasi Suomeen.

”Tuomareita lahjottiin, ja tulokset yritettiin ostaa tai ostettiin rahalla. Se turhautti ja vei aidon ilon urheilemisesta. Mielessä kävi vain, miksi olen yrittämässä pelata voitosta, jos se ei kuitenkaan tulisi tapahtumaan”, Lehtonen kirjoittaa Suomen antidopingtoimikunnan ADT:n Viestikapula-blogissa.

Lehtosen mukaan kaudella 2010–2011 ennen pudotuspelien alkua hänen joukkueensa johto puhui, että Rabita Baku pelaisi seuraavana kautena Mestareiden liigaa.

”Kysyin ihmetellen, eikö sitä pelaa se, joka voittaa Azerbaidzhanin mestaruuden? Vastaus oli: Joo, joo, mutta Rabita voittaa, koska heillä on eniten rahaa. Näin oli käynyt jo aikaisemmin samalla kaudella Challenge Cupin puolivälierässä. Tuohon kohtaan meni totaalisesti maku. Rabita Baku voitti mestaruuden”, Lehtonen kirjoitti.

Ulkomailla Lehtonen pelasi 14 vuotta, Ranskassa, Italiassa, Japanissa, Turkissa, Kreikassa ja lopuksi Azerbaidzhanissa.

Pääosin dopingtestaus toimi hänen mielestään hyvin.

”Azerbaidzhan on kenties ollut ainoa maa, jossa meitä ei testattu. Siellä en todellakaan suostunut laittamaan suuhuni kaikkea, mitä lääkäri eteen toi. Urheilija on aina viime kädessä vastuussa siitä, mitä suuhunsa laittaa, ja Suomessa onkin hyvin opetettu olemaan varovainen sen kanssa.”

Molempien polvien operoinnin jälkeen Lehtosen ura jatkuu beach volleyn pelaajana.

”Halusin nousta uudelleen huipulle ja tavoitella jotain vieläkin isompaa, siniristilipun alla: olympialaisiin pääsyä ja mitalia siellä. Laji siis vaihtui beach volleyhin, ja parinani on nuori voitontahtoinen talentti Taru Lahti.”

Tämä aihe on kiinnostava.

Kiitos mielipiteestäsi!