Tarkista selaimen asetuksista, että JavaScript ja evästeet ovat käytössä.

Mikäli JavaScript on käytössä, mutta jokin selainlaajennus estää sen lataamisen, poista selainlaajennus käytöstä.

Jokerien taistelu ei tuottanut tulosta Volgan rannalla: ”Tavallaan henkisesti voitettiin vastustaja”

Torpedo siirtyi ottelusarjan johtoon KHL:n pudotuspeleissä

Urheilu
 
Vesa Koivunen
Puolustaja Philip Larsen ampui seitsemän kertaa kohti Torpedon maalia.
Puolustaja Philip Larsen ampui seitsemän kertaa kohti Torpedon maalia. Kuva: Vesa Koivunen

Torpedo–Jokerit 1–0

Voitot 2–1

Jokerien reissu jääkiekkoliiga KHL:n pudotuspeleissä Volgan rannalle alkoi kovasta taistelusta huolimatta niukalla tappiolla.

Kotijoukkue Torpedo Nižni Novgorod voitti Jokerit 1–0 ja johtaa ottelusarjaa nyt voitoin 2–1.

Ottelun ainoa maali syntyi avauserässä yhdeksän minuutin pelin jälkeen, kun puolustaja Artjom Aliajev ohjasi ylivoimalla Maksim Osipovin siniviivalaukauksen perille. Jäähyllä istui Brandon Kozun koukkaamisesta.

Sen jälkeen Jokerit painoi vimmatusti kohti vastustajan maalia. Jokerit pääsi Torpedoa useammin pelaamaan ylivoimalla, mutta kovasta taistelusta huolimatta tulosta ei tullut.

Jokerit laukoi maalia kohti 31 kertaa, mutta Torpedon maalivahti Ilja Proskurjakov oli ohittamaton. Ahkerimmat ampujat olivat puolustajat Philip Larsen (7 kertaa) ja Ville Lajunen (5).

Jokerien päävalmentajan Erkka Westerlund näki ottelussa paljon hyvää.

”Tänään hyvä asia oli se, että tavallaan henkisesti voitettiin vastustaja. Sillä oli tosi kova alku ja kotiyleisön tuki. Kaveri yritti lähteä paineistamaan, mutta ei lopulta pystynyt siihen. Me pystyttiin kääntämään se peli meidän eduksi ja luomaan paljon enemmän hyviä maalintekopaikkoja. Sitten vain on 0–1 taululla”, Westerlund sanoi Jokerien haastattelussa.

Westerlundin mielestä isoin tekijä oli kuitenkin se, tehdäänkö niistä paikoista maalit vai ei.

”Kyllä meidän pitää saada vielä nopeammin ja ovelammin kiekko maalille. Vastustaja pelaa viisi pelaajaa todella pieneen ryhmään maalin eteen, ja silloin sinne jää etenkin puolustajille tilaa toimittaa kiekkoa maalille. Siinä meidän pitää parantaa, että saadaan kiekot maalille asti läpi, joko nopeammin tai ovelammin, ettei ne jää siihen matkalle.”

Kaksi ensimmäistä kotiotteluaan Torpedoa vastaan Jokerit pelasi nihkeästi.

Ensimmäisen se hävisi 4–6 ja voitti toisen 4–3 oltuaan pitkään ahtaalla. Vastustajan Kaspars Daugavinsin ulosajo kolmannessa erässä pelasti Jokerit tuolloin.

Torpedon päävalmentaja Peteris Skudra ei ollut omalla paikallaan vaihtoaitiossa saatuaan yhden ottelun toimitsijakiellon. Sen hän sai Helsingissä Daugavinsin ulosajon jälkeen tuomareihin kohdistuneesta liian kovasta kritiikistä.

Seuraava ottelu on vuorossa lauantaina Nižni Novgorodissa. Maanantaina pelataan taas Helsingissä. Jatkopaikkaan vaaditaan neljä voittoa.

Tämä aihe on kiinnostava.

Kiitos mielipiteestäsi!

Haluatko lukea koko artikkelin?