Tarkista selaimen asetuksista, että JavaScript ja evästeet ovat käytössä.

Mikäli JavaScript on käytössä, mutta jokin selainlaajennus estää sen lataamisen, poista selainlaajennus käytöstä.

Kiekkotaiteilija Armia teki NHL-historiaa: kaksi maalia ja molemmat eri suomalaisvahdeille

Joel Armia alkaa lunastaa häneen kohdistuneita odotuksia NHL:ssä.

Urheilu
 
Jerome Miron / USA Today
Winnipegin Joel Armia juhlii toista maaliaan Dallasia vastaan.
Winnipegin Joel Armia juhlii toista maaliaan Dallasia vastaan. Kuva: Jerome Miron / USA Today

Porilainen kiekkotaiteilija Joel Armia alkaa vihdoin lyödä läpi jääkiekkoliiga NHL:ssä. Buffalossa ura ei vielä lähtenyt lentoon, mutta Winnipegissä tuulee oikeasta suunnasta.

Armia teki niin komean maalin Dallasia vastaan, että ihme on, ellei sitä pyöritetä NHL-koosteissa jonkin aikaa. Armian harhautukset ja veivaukset ansaitsevat viikon maali -tittelin. Maalin voi katsoa täältä.

Winnipeg voitti Dallasissa 6–3 ja Armia onnistui kahdesti. Hänen 5–3-osumansa nousee jonkinlaiseksi klassikoksi. Armia sai kiekon omalla alueella, kuljetti kestustaa pitkin ja ujuttu kiekon kahdesti puolustaja Johnny Oduyan vierestä ja jalkojen välistä. Harhautukset ja kuljetukset kruunautuivat, kun Armia teki maalin Dallas-vahti Kari Lehtosen taakse.

Kokenut ruotsalaispuolustaja Oduya, 34, muistaa varmasti pitkään nuoren suomalaisen temput. Samoin muistaa Dallasin tähtihyökkääjä Tyler Seguin, joka seurasi vain katseellaan Armian purjehdusta.

Armia, 22, sai kahden maalin ottelussaan peliaikaa 19.20 minuuttia, mikä ylittää selvästi hänen perinteisen peliaikansa, joka on asettunut 12–14 minuutin välille.

Kahden maalin lisäksi Armia kirjautti syötön Jacob Trouban tekemään illan viimeiseen maaliin. Teholukemat 2+1 ovat kiitettävät ja Armian ennätys NHL:ssä. Armia valittiin ottelun kakkostähdeksi.

Erikoisinta Armia illassa oli, että ensimmäisen maalinsa hän teki Antti Niemen taakse ja toisessa kiekko painui Lehtosen ohi. Harvoin, jos koskaan suomalaispelaaja kiskaisee kiekon kahden eri suomalaisvahdin taakse samassa ottelussa.

Winnipeg meni ensimmäisessä erässä 3–0-johtoon, ja se alkoi pikku hiljaa riittää Niemelle. Lehtosen urakasta ei tullut juurikaan parempi.

Taitava Armia tuli teini-ikäisenä kotimaiselle liigakartalle Ässien pelaajana. Ennusteet hienosta NHL-urasta alkoivat heräillä, mutta Armia pikemminkin nautti pelailusta kuin harjoittelusta ja ammattilaisen elämästä.

Buffalossa Armia sai tutustua pääasiassa farmitarjontaan, mutta nyt Winnipeg Jetsissä alkaa tulla peliaikaa, ja tulosta. Ei maaleja vieläkään ole koossa tälle kaudelle kuin neljä, mutta suunta näyttää vihdoin oikealta.

Tämä aihe on kiinnostava.

Kiitos mielipiteestäsi!