Tarkista selaimen asetuksista, että JavaScript ja evästeet ovat käytössä.

Mikäli JavaScript on käytössä, mutta jokin selainlaajennus estää sen lataamisen, poista selainlaajennus käytöstä.

Väistyvä Fifa-johtaja Blatter pettyi pahasti toimitsijakieltoonsa: Äänestäkää ketä haluatte

Kansainvälisen jalkapalloliiton Fifan puheenjohtaja vaihtuu perjantaina.

Urheilu
 
Lähde: Reuters
REUTERS
Sepp Blatter (vas.) ja Michel Platini ovat kuuden vuoden toimitsijakiellossa. Blatter siirtyy syrjään Fifan puheenjohtajan paikalta.
Sepp Blatter (vas.) ja Michel Platini ovat kuuden vuoden toimitsijakiellossa. Blatter siirtyy syrjään Fifan puheenjohtajan paikalta. Kuva: REUTERS

Kansainvälisen jalkapalloliiton, Fifa, puheenjohtaja Sepp Blatter väistyy sivuun perjantaina, ja hyvin pettyneenä.

Blatter sai toimitsijakiellon koskien kaikkea jalkapallotoimintaa kaikkialla maailmassa, kun hänen kytköksensä epäselviin rahoituskuvioihin selvisivät. Kansainvälinen jalkapallon valituselin piti Blatterin kiellon voimassa valituksesta huolimatta.

”Olen syvästi pettynyt”, Blatter sanoi sveitsiläisen Aargauer Zeitungin haastattelussa. ”Se, että tämä itsenäinen valitustuomioistuin, jossa on monta toveriani, sulkee minut ulos, on erittäin kovaa minulle. Miksi näin käy? Taloudellisista syistä, eikä niillä ole mitään tekemistä etiikan kanssa”, Blatter sanoi.

Puheenjohtaja Blatter ja UEFA:n entinen ykköspomo Michel Platini saivat kahdeksan vuoden toimintakiellon. Valitusten jälkeen kielto pysyi voimassa, mutta lyheni kuuteen vuoteen. Nyt he ovat molemmat toimintakiellossa.

Suurin syy kaksikon kieltoon on epäselvä kahden miljoonan dollarin maksusuoritus, jonka Blatter maksoi Platinille 2011 ”hyvin tehdystä työstä”. Työ oli kuulemma tehty jo kymmenen vuotta aikaisimmin.

Blatter piti kahden vuoden lyhentämistä ”huonoja vitsinä”.

Sveitsiläinen Blatter ehti istua Fifan puheenjohtajana vuodesta 1998, kunnes viime syksynä hän ilmoitti kovan paineen alla siirtyvänsä sivuun. Valinta uudesta puheenjohtajasta tehdään perjantaina.

Aasian jalkapalloliiton (AFC) puheenjohtaja sheikki Salman bin Ebrahim Al Khalifa on vedonlyöntitoimistojen suosikki. UEFA:n sveitsiläinen pääsihteeri Gianni Infantino on tiukasti kakkosena. Suomen Palloliiton puheenjohtaja Pertti Alaja äänestänee muiden Euroopan maiden tapaan Infantinoa.

Blatterin toimitsijakielto tarkoittaa sitä, ettei hän voi osallistua Fifan kongressiin. Blatterin mukaan monien maiden liitoissa on edelleen kyselty ohjeita ja neuvoja häneltä.

”Olen vastannut, että äänestäkää ketä haluatte”, Blatter sanoi.

Fifa elää 112-vuotisen historiansa pahinta kriisiä, kun noin 40 jalkapallotoimijaa ja entistä Fifan virkailijaa on Yhdysvalloissa syytteessä korruptiosta.

Tämä aihe on kiinnostava.

Kiitos mielipiteestäsi!