Tarkista selaimen asetuksista, että JavaScript ja evästeet ovat käytössä.

Mikäli JavaScript on käytössä, mutta jokin selainlaajennus estää sen lataamisen, poista selainlaajennus käytöstä.

Kommentti: Joni Pitkänen oli suuri lahjakkuus, jonka ura jäi vajaaksi

Urheilu
 

Vuoden 1983 ikäluokka kuuluu suomalaisen jääkiekkoilun helmiin. Paras, voisi joku sanoa. Vähintään yksi parhaista.

Maalivahti Kari Lehtosesta näki jo teininä, että NHL on hänen tiensä. Entä mitä sanotte Mikko Koivusta tai Tuomo Ruudusta?

Oikea kuva näistä tämän päivän plus kolmekymppisistä tulee vasta sitten, kun kolmikko täydentyy nelikoksi. Oululainen Joni Pitkänen saatoi olla jopa nelikon lahjakkain.

NHL:n varausnumerot kertovat paljon näiden pelaajien historiasta. Lehtonen oli kakkonen, Pitkänen nelonen, Koivu kuutonen ja Ruutu yhdeksäs.

Lehtonen pelaa yhä Dallas Starsin maalilla. Koivu kipparoi Minnesotaa. Ruudulla on vaikea jakso menossa New Jersey Devilsissä. He sentään pelaavat.

Pitkänen ei enää pelaa. NHL:ään hän meni heittämällä, mutta suureen loistoon ura ei yltänyt. Ei siksi, ettei Pitkäsestä olisi ollut siihen, vaan Pitkäsen polvet olivat toista mieltä.

Oli suorastaan ihme, että Pitkänen pelasi yli 500 NHL-ottelua, vaikka polvet operoitiin toistakymmentä kertaa. Polvileikkaus oli joka kesän vakio-ohjelma.

Kohtalo käänsi ikävästi selkänsä Pitkäselle. Yhden NHL:n parhaista luistelijoista ura päättyi harmittoman tuntuiseen kaatumiseen ja kantapään murskaantumiseen pitkää kiekkoa tavoitellessa.

Silloin Pitkäsellä olisi ollut vielä paljon kiekko-otteluita jäljellä. Hän oli oppinut urheilijaksi, ottanut lahjansa täyteen käyttöön ja isotkin menestykset pitivät olla mahdollisia.

Suuri lahjakkuus joutui hyppäämään sivuun liian aikaisin.

Tämä aihe on kiinnostava.

Kiitos mielipiteestäsi!

Haluatko lukea koko artikkelin?