Tarkista selaimen asetuksista, että JavaScript ja evästeet ovat käytössä.

Mikäli JavaScript on käytössä, mutta jokin selainlaajennus estää sen lataamisen, poista selainlaajennus käytöstä.

Gianni Infantino on Fifan uusi puheenjohtaja

Urheilu
 
ARND WIEGMANN / Reuters
Sheikki Salman Bin Ebrahim Al-Khalifa (vas.) onnitteli Gianni Infantinoa ratkaisevan äänestyksen jälkeen.
Sheikki Salman Bin Ebrahim Al-Khalifa (vas.) onnitteli Gianni Infantinoa ratkaisevan äänestyksen jälkeen. Kuva: ARND WIEGMANN / Reuters

Kansainvälisen jalkapalloliiton Fifan uudeksi puheenjohtajaksi nousee italialais-sveitsiläinen Euroopan jalkapalloliiton Uefan nykyinen pääsihteeri Gianni Infantino.

Infantino, 45, sai toisella äänestyskierroksella 115 ääntä 207:stä. Voittoon vaadittiin 104 tukijaa.

Yksi äänestyskierros ei riittänyt ratkaisemaan äänestystä. Ensimmäisellä kierroksella eniten ääniä sai Infantino, jonka taakse asettui 88 äänestäjää. Bahrainilainen Salman bin Ebrahim Al-Khalifa sai 85 ääntä, eli kolme vähemmän.

Infantino lähti kilpailuun lokakuun lopulla, yhtä päivää ennen haun takarajaa. Hän nousi eurooppalaisten suosikiksi puheenjohtajaksi, kun Uefan puheenjohtajana toiminut Michel Platini ryvettyi korruptiosotkussa. Marraskuussa Infantino ehti kertoa vetäytyvänsä kisasta, jos Platini on ehdokkaana.

Infantinolle antoivat tukensa niin Euroopan jalkapalloseurojen yhdistys kuin Uefan hallituskin. Infantino oli näin ollen myös Suomen Palloliiton ehdokas uudeksi puheenjohtajaksi.

Kenties parhaiten Infantino muistetaan siitä, että hän on ollut pääsihteeriaikanaan usein nostamassa arvontapalloja, kun europelien ottelupareja on arvottu.

Kilpailun kaksi muuta ehdokasta, jordanialainen prinssi Ali bin al Hussein ja ranskalainen Jerome Champagne jäivät kauas kärkikaksikosta. Prinssi Ali sai ensimmäisellä kierroksella ääniä 27 ja Champagne 7. Eteläafrikkalainen Tokyo Sexwale vetäytyi kisasta jo ennen äänestyksen alkua.

Valinta ensimmäisellä kierroksella olisi vaatinut kaksi kolmasosaa äänistä.

Äänestys järjestettiin Fifan ylimääräisessä kongressissa Sveitsin Zürichissä.

Tämä aihe on kiinnostava.

Kiitos mielipiteestäsi!