Tarkista selaimen asetuksista, että JavaScript ja evästeet ovat käytössä.

Mikäli JavaScript on käytössä, mutta jokin selainlaajennus estää sen lataamisen, poista selainlaajennus käytöstä.

Gianni Infantino nousi Fifan johtoon

Pertti Alaja kehuu Infantinoa osaavaksi ja kokeneeksi.

Urheilu
 
ARND WIEGMANN / REUTERS
Gianni Infantino (oik.) sai onnittelut kovimmalta haastatajaltaan Salman Bin Ebrahim Al-Khalifalta.
Gianni Infantino (oik.) sai onnittelut kovimmalta haastatajaltaan Salman Bin Ebrahim Al-Khalifalta. Kuva: ARND WIEGMANN / REUTERS

”Meidän pitää palauttaa ennalleen mielikuva Fifasta ja Fifan kunnioitus, ja koko maailma taputtaa meille.”

Kansainvälisen jalkapalloliiton uuden puheenjohtajan Gianni Infantinon sanat lähtivät siitä tosiasiasta, että kattojärjestön maine on kärsinyt pahasti. Korruptioskandaalien jälkeen uskottavuutta on rakennettava uudestaan.

Sveitsiläis-italialaisen Infantinon, 45, omakin ehdokkuus juontaa juurensa skandaaliin. Euroopan jalkapalloliiton Uefan pääsihteeri lähti kilpailuun lokakuussa, päivää ennen haun takarajaa. Siinä vaiheessa Uefan puheenjohtaja Michel Platini oli saanut määräaikaisen toimintakiellon. Marraskuussa Infantino sanoi vetäytyvänsä kisasta, jos Platini pääsee ehdolle.

Joulukuussa Blatter ja Platini asetettiin kahdeksan vuoden toimintakieltoon, joka myöhemmin laskettiin kuuteen vuoteen. Se sinetöi Infantinon ehdokkuuden, ja hänen taakseen asettuivat niin Uefan hallitus kuin Euroopan seurojen yhdistyskin.

Toisella kierroksella Infantino sai 115 ääntä, kun voittoon vaadittiin 104. Tiukin vastaehdokas oli bahrainilaissheikki Salman bin Ebrahim Al-Khalifa. Ensimmäisellä kierroksella hän sai vain kolme ääntä vähemmän kuin Infantino.

Jordanialainen prinssi Ali bin al Hussein (27 ääntä) ja ranskalainen Jerome Champagne (7 ääntä) jäivät ensimmäisellä kierroksella kauas kärkikaksikosta. Eteläafrikkalainen Tokyo Sexwale vetäytyi kisasta jo ennen äänestyksen alkua.

Myös Suomen Palloliitto oli Infantinon takana. Palloliiton puheenjohtaja Pertti Alaja vakuuttaa Fifan saaneen osaavan ja kokeneen puheenjohtajan, joka suuntaa tulevaisuuteen.

”Olemme nähneet, miten hän on saanut Uefan kukoistamaan. Hän on avoin ja iloinen persoona”, Alaja sanoi.

Fifa hyväksyi myös uudistuksia, joilla järjestöstä tehdään läpinäkyvämpi. Johtoasemassa olevien toimijoiden kausien määrää rajattiin kolmeen neljän vuoden kauteen.

”Reformiuudistukset saivat 89 prosentin tuen. Infantinon tehtävänä on lähteä toteuttamaan uudistuksia. Ensimmäisenä pitää valita pääsihteeri”, Alaja sanoi.

Lähteet: Reuters, AFP

Tämä aihe on kiinnostava.

Kiitos mielipiteestäsi!