Tarkista selaimen asetuksista, että JavaScript ja evästeet ovat käytössä.

Mikäli JavaScript on käytössä, mutta jokin selainlaajennus estää sen lataamisen, poista selainlaajennus käytöstä.

Mercedes vasta raotti vauhtiaan testeissä

Urheilu
 
SERGIO PEREZ / Reuters
Nico Rosberg ja Mercedes testasivat Espanjassa vasta auton luotettavuutta. Paras vauhti pidettiin piilossa.
Nico Rosberg ja Mercedes testasivat Espanjassa vasta auton luotettavuutta. Paras vauhti pidettiin piilossa. Kuva: SERGIO PEREZ / Reuters

Montmelo

Ferrari hallitsi kierrosajoillaan ja Mercedes kierrosmäärillään tuloslistoja talvitestien ensimmäisellä viikolla Katalonian kilparadalla Barcelonan kainalossa.

Sebastian Vettel ja Kimi Räikkönen olivat kärkiaikojensa jälkeen haluttomia tekemään vauhtivertailuja, kun varsinkin italialaismedia tenttasi heitä kysymyksellä, onko tällä Ferrarilla mahdollisuus päihittää Mercedekset Australian MM-avauksessa.

Mercedes ajoi neljään päivään ennätysmäiset 3 042 kilometriä eli keskimäärin 760 kilometriä päivässä. Lewis Hamilton ja Nico Rosberg keskittyivät pelkästään uuden autonsa luotettavuuden tarkastamiseen, eivätkä käyttäneet muita kuin kovia ja keskikovia renkaita.

”Odotan malttamattomana toista testijaksoa, että pääsen tykittämään kevyellä bensiinikuormalla. Auto on nopea, miellyttää silmää ja nyt tiedämme, että se kestää. Pidemmän päälle ei kuitenkaan ole niin innostavaa ajaa koko ajan kovilla renkailla ja isolla bensamäärällä”, Rosberg sanoi.

Kun muut voivat vain veikkailla, millainen hirmu uusi Mercedes onkaan nopeudeltaan, Stuttgartin mestaritiimi tietää kyllä jo vahvuutensa.

Rosbergiltä kysyttiin testien päätyttyä, onko hän seurannut kilpailijoita – ja varsinkin Ferraria.

”Toki olemme pitäneet muita silmällä. Itse asiassa meillä on strategiaryhmä, joka seuraa muita herkeämättä. He pystyvät laskemaan rengas- ja bensiinipuolen määrittämällä tarkkaan, mikä meidän tilanteemme on toisiin verrattuna.”

”Haluatteko tietää?” Rosberg vitsaili toimittajille, kun nuo tiedot pidetään tietysti visusti salassa.

”Kyllä sen jonkin ajan kuluttua näkee, että meillä on hyvä vauhti”, hän kuittasi.

Runsas ajaminen hyödyttää Mercedestä siinä, että pikkuviat paljastuvat.

”Näillä ajomäärillä sieltä ilmeni pikkujuttuja, jotain hajosi, mutta ei kuitenkaan mitään sellaista, minkä vuoksi kisa olisi jouduttu keskeyttämään. Oli hyödyksi ajaa 3 000 kilometriä, koska 2 000 kilometrin määrällä noita hajoamisia ei olisi tullut”, Rosberg taustoitti.

Mercedes oli viime kauden lopussa 0,7 sekuntia kierroksella nopeampi kuin Ferrari. Ferrari on tehnyt massiivisesti töitä ottaakseen eron kiinni, mutta talvitestiavauksen perusteella ero on luultavasti pystynyt entisellään – ellei peräti kasvanut.

Ferrarin takana tasaisena kolmikkona tulevat Red Bull, Williams ja myös Force India, joka näyttää edelleen parantavan vauhtiaan.

Williamsille tulee tiukkaa säilyttää asemansa. Mercedeksen tapaan myös Groven miehistö keskittyi ensimmäisellä viikolla pelkästään uuden autonsa luotettavuuden tarkastamiseen. Vain Valtteri Bottaksen toisena ajopäivänä luotettavuus oli samaa tasoa kuin Mercedeksellä.

Testit jatkuvat tiistaina.

Tämä aihe on kiinnostava.

Kiitos mielipiteestäsi!