Tarkista selaimen asetuksista, että JavaScript ja evästeet ovat käytössä.

Mikäli JavaScript on käytössä, mutta jokin selainlaajennus estää sen lataamisen, poista selainlaajennus käytöstä.

Hjallis Harkimo Ylen iltapäivässä: ”Jos venäläiset vetävät rahat pois, me pelaamme SM-liigaa”

”Itku tulee silmään, kun olemme pelanneet koko kauden niin hyvin.”

Urheilu
 
Mikko Stig / Lehtikuva
Hjallis Harkimo sanoi Jokerien palaavan SM-liigaan, jos venäläiset vetävät rahansa pois.
Hjallis Harkimo sanoi Jokerien palaavan SM-liigaan, jos venäläiset vetävät rahansa pois. Kuva: Mikko Stig / Lehtikuva

Jokerien suurin osaomistaja Hjallis Harkimo sai vastailla seuran omistuspohjaan liittyviin kysymyksiin Ylen urheiluiltapäivässä.

Julkisuudessa on ollut huhuja, että venäläiset omistajat haluaisivat Harkimon ulos seurasta ja kaipaisivat toimintaan uudistuksia. On puhuttu myös uusista omistajista. Niminä ovat pyörineet Teemu Selänne ja Jussi Salonoja.

Harkimo on Jokerien hallituksen puheenjohtaja, ja Roman Rotenberg istuu hallituksessa. KHL:n johtoon kuuluva venäläis-suomalainen Gennadi Timtšenko kuuluu myös seuran taustavaikuttajiin. Harkimo sanoi, ettei ole kuullut mitään sellaista, että venäläiset haluaisivat hänet ulos tai lopettaisivat seuran rahoittamisen.

Jokerit teki kolmen vuoden sopimuksen, kun seura liittyi itäliiga KHL:ään. Nyt on menossa alkuperäisen sopimuksen toinen kausi.

”Meillä on rahoituksesta sopimus heidän kanssaan. Se on budjetissa sisällä”, Harkimo sanoi Ylen lähetyksessä.

Julkisuudessa on liikkunut tieto jopa Harkimon sanomana, että yksi kausi tuottaa noin kymmenen miljoonan euron tappiot Jokereille. Syynä on joukkueen kalleus, kalliit matkakustannukset ja sitä kautta KHL:n vaatimustaso.

”Jos venäläiset vetävät rahat pois, me pelaamme SM-liigaa, jos me pääsemme sinne”, Harkimo sanoi.

Jokerien nykyiseen omistuskuvioon tuli paljon muutoksia ja hankaluuksia, kun venäläisiä omistajia joutui EU:n tai Yhdysvaltojen pakotelistalle.

”Venäläiset omistaa hallin, mutta minä olen pääomistaja seurassa”, Harkimo sanoi. ”Ei ole mahdollista, että venäläiset omistaisivat yli 50 prosenttia, kun ovat nämä pakotteet.”

Selänne on käynyt Moskovassa tapaamassa KHL:n johtohenkilöitä. Harkimon mukaan Selänteellä ei olisi kiinnostusta liittyä mukaan Jokereihin.

”Minusta olisi hyvä, että Teemu tulisi mukaan. Voi olla, että venäläiset haluavat uusia omistajia”, Harkimo sanoi.

Jokerit pelaa Torpedoa vastaan kohtalonottelun maanantaina, kun Torpedo johtaa ottelusarjaa voitoin 3–1 ja jatkopaikkaan vaaditaan neljä voittoa.

”Kyllä se vähän tulee itku silmään, kun me olemme pelanneet koko kauden niin hyvin”, Harkimo sanoi mahdollisesta tappiosta.

Tämä aihe on kiinnostava.

Kiitos mielipiteestäsi!