Tarkista selaimen asetuksista, että JavaScript ja evästeet ovat käytössä.

Mikäli JavaScript on käytössä, mutta jokin selainlaajennus estää sen lataamisen, poista selainlaajennus käytöstä.

Joensuu aikoo pitää pään kylmänä

Voimahyökkääjä tietää roolinsa ja että jäähyjä pitäisi välttää

Urheilu
 

Jokerien voimahyökkääjä Jesse Joensuu tietää tarkalleen, mitä häneltä odotetaan Torpedoa vastaan viidennessä pudotuspelikohtaamisessa.

Isokokoinen Joensuu on joukkueen tärkein maskimies, kun ylivoima pyörii vastustajan maalilla. Se tietää iskuja kylkeen, selkään, joka puolelle kehoa. Hän on valmis.

”Ensinnäkin siitä roolista. Nautin tosi paljon, ja se on palkitsevaa”, Joensuu sanoi Jokerien välipäivänä Hartwall-areenassa. Pelaajat valmistautuivat kukin omalla tavallaan maanantain kamppailuun.

”Siinä pystyy toteuttamaan itseään, kun se on kamppailua toista vastaan.”

Yhtä asiaa Joensuu ei tosin ymmärrä. Miten neljä miestä saa hakata häntä vapaasti maalin edessä ilman jäähyä.

”Ja kun lyön yhtä äijää takaisin, lähtevät molemmat jäähylle”, Joensuu ihmetteli logiikkaa.

Joensuu on kuulunut neljän pudotuspelin verran Jokerien parhaimmistoon. Kotipeleissä hän teki maaleja, vieraissa aika meni rouhimiseen.

Kovan pelin ja sielunsa peliin laittamisella on kääntöpuolensa. Jääkiekossa niitä kutsutaan jäähyiksi. Tuttua myös Joensuulle.

”Minulla on ollut teemana, että olen yrittänyt pitää pään kylmänä enkä tee mitään, mikä haittaa omaa joukkuetta”, Joensuu sanoi. ”Ja olen istunut varmaan 40 minuuttia jäähypenkillä.”

Tähän ongelmaan Joensuu aikoo pureutua maanantain kohtaamisessa. Taistele, yritä ja pelaa kovaa ilman jäähyjä.

”En tiedä, kuinka paljon varovaisemmin voi enää pelata, jos kuitenkin pelaa aggressiivisesti”, Joensuu pohti.

Jokerit voitti KHL:n runkosarjassa oman divisioonansa ja sai kotiedun vähintään kahdelle ensimmäiselle pudotuspelikierrokselle. Pahinta on, että kaikki uhkaa päättyä alkuvaiheessa.

Torpedon kova peli on purrut, eikä Jokerit ole saanut ylivoimalla haluamiaan tehoja.

Periaatteessa Jokerien ei tarvitse voittaa Torpedo kuin kerran vieraissa kunhan hoitaa kotipelinsä. Kuulostaa yksinkertaiselta, mutta se voi olla kaukalossa ihan toista.

”Oli tilanne mikä tahansa, ei kukaan halua olla pudotuspelisarjassa häviöllä 1–3.”

Torpedo-sarjan alussa Jokerit oli vaisu. Toisen ottelun joukkue voitti, kun Torpedo otti viiden minuutin jäähyn. Silloin ylivoima pelasti. Kolmatta ottelua Jokerit vei, mutta voitto pysyi Nižni Novgorodissa. Neljännen kamppailun sotkivat jäähyt ja tehoton ylivoima.

”Jos katsoo, miten ne pelaavat, niin hemmetisti ne ruiskivat”, Joensuu sanoi, ”mutta turha kiillottaa meidän kilpeä, kun ne johtavat 3–1.”

Jokerien asetelma maanantai-illan otteluun on mielenkiintoinen. Edellisessä ottelussa loukkaantuneet Philip Larsen, Niko Kapanen ja Atte Ohtamaa suuntasivat magneettikuvauksiin sunnuntaisen tapaamisen jälkeen.

Puolustaja Topi Jaakola lensi ulos pelistä ja sai Moskovan-terveisinä pelikiellon.

Ryminähyökkääjä Roope Talaja puuttui vierasmatkalta eikä ole varmaa, pelaako nytkään.

Parsimista riittää, että joukkue saadaan kasaan.

Tämä aihe on kiinnostava.

Kiitos mielipiteestäsi!