Tarkista selaimen asetuksista, että JavaScript ja evästeet ovat käytössä.

Mikäli JavaScript on käytössä, mutta jokin selainlaajennus estää sen lataamisen, poista selainlaajennus käytöstä.

Nauhaohjelma kauden parasta

Suomen joukkue sijoittui viidenneksi ja keräsi itseluottamusta

Urheilu
 
Jussi Nukari / LEHTIKUVA
Israel vei voiton joukkuekisassa.
Israel vei voiton joukkuekisassa. Kuva: Jussi Nukari / LEHTIKUVA

Nutturat osuivat takareisiin ja paljetit sekä strassit kimaltelivat kuin timantit, kun maailman huiput ottivat toisistaan mittaa viikonloppuna Espoossa rytmisen voimistelun maailmancupin kisoissa.

”Kii!” kaikui yleisöstä aina yhteen ääneen, kun sunnuntain keilafinaaliin päässyt suomalaisvoimistelija Ekaterina Volkova heitti keilojaan ilmaan esityksensä aikana. Keilan putoamisesta vähennetään pisteitä.

Kun Volkova sai keilansa kiinni, kiljui yleisö – etenkin pienet voimistelijanalut –”Jee!”

Volkova sijoittui keilafinaalissa lopulta kuudenneksi, ja voiton vei Venäjän Aleksandra Soldatova. Kolmessa muussa lajissa eli nauhassa, vanteessa ja pallossa Volkova jäi finaalin varasijalle.

”Tyhjä olo, mutta tyytyväinen”, Volkova sanoi kisojen päätteeksi. Suomalaistoivo tähtää olympialaisiin, joiden karsintakilpailu pidetään huhtikuussa Riossa.

”Nyt on aika hyvässä kunnossa kaikki. Jäljellä on enää vain pientä hiomista.”

Sunnuntain finaaleissa kisasi niin ikään Rion olympialaisiin tähtäävä Suomen maajoukkue. Viisihenkisen joukkueen nauhaohjelma sujui parhaiten koko kautena, ja Suomi sijoittui kuuden maan joukossa viidenneksi. Kisan voitti Espanja.

Suomen keila-vanneohjelma päättyi puolestaan kapteeni Riikka Kangasta lainaten ”eksoottisesti.” Ohjelman päätöshetkellä yksi keiloista lipesi ja lensi korkeassa kaaressa tuomaripöydän eteen. Suomi jäi finaalin viimeiseksi Israelin viedessä voiton.

”Se oli hyvä muistutus, että joka kohdassa pitää olla tarkkana”, Kangas sanoi ja lisäsi, että parempi toisaalta tehdä virheet nyt kuin Rion olympiakarsinnoissa. Muuten kapteeni piti viikonloppua onnistuneena.

”Saimme tehtyä molemmista ohjelmista hyvät suoritukset, ja siihen olen tosi tyytyväinen. Se tuo itsevarmuutta.”

Suomen kolmas edustaja maailmancupissa oli Jouki Tikkanen, joka kisaa olympiapaikasta Volkovan kanssa. Suomella on mahdollista saada Rioon yksi paikka joukkuekilpailuun ja yksi yksilökisaan.

Tikkasen kisat Espoossa päättyivät jo lauantain karsintoihin. Pallo ja nauha menivät hyvin, keila ja vanne eivät. Tikkanen oli neliottelussa sijalla 19 ja Volkova sijalla 8.

”Oli vähän kaksijakoinen kisa. Kahdessa välineessä tuli iso virhe riskiheitossa, ja siinä menivät pisteet alas. Kaksi muuta välinettä menivät vapautuneesti omalla tasolla”, Tikkanen sanoi.

Kisa opetti hänelle, että liika yrittäminen pitää unohtaa.

”Keila on paras ohjelmani ja tiesin, että minulla on mahdollisuus finaaliin. Yritin ihan hirveästi, ja se kostautui. Nauhassa päätin pistää aivot narikkaan ja annoin mennä vapaasti.”

”Olen nyt rennoin mielin, sillä tässä on vielä kaksi kuukautta aikaa. Nyt vain virheet pois. Huhtikuussa ei tarvitse tehdä muuta ihmeellistä kuin onnistua omalla tasolla.”

Tämä aihe on kiinnostava.

Kiitos mielipiteestäsi!