Tarkista selaimen asetuksista, että JavaScript ja evästeet ovat käytössä.

Mikäli JavaScript on käytössä, mutta jokin selainlaajennus estää sen lataamisen, poista selainlaajennus käytöstä.

Team Unique jätti sielunsa SM-jäälle

Joukkue sai mestaruudellaan paikan myös MM-kisoihin

Urheilu
 
Roni Rekomaa / LEHTIKUVA
Team Unique voitti Suomen mestaruuden ja varmisti samalla paikkansa Budapestin MM-kisoihin.
Team Unique voitti Suomen mestaruuden ja varmisti samalla paikkansa Budapestin MM-kisoihin. Kuva: Roni Rekomaa / LEHTIKUVA

Itkun- ja naurunsekainen mestaruuslaulu täytti Helsingin Jäähallin pukukoppikäytävän sunnuntaina, kun muodostelmaluistelun SM-kulta ratkesi. Raikuvasta, suuria tunteita täynnä olevasta laulusta vastasi Team Unique, jonka taival Suomen mestariksi oli huikea.

Vielä marraskuussa ensimmäisissä SM-valintakilpailuissa se jäi pahimmista kilpakumppaneistaan lähes kahdellakymmenellä pisteellä. Kauden tärkeimmässä kotimaisessa kilpailussa joukkue luisteli valmentaja Mirjami Penttisen mukaan niin, että sielu jäi jäälle.

”Me ollaan tehty töitä tosi sinnikkäästi, ja se näkyy nyt”, totesi Penttinen ryhmästään.

Team Uniquen ilman isoja virheitä luisteltu ja riipaisevan väkevästi tulkittu Empty Promises -vapaaohjelma kertoo Penttisen mukaan pettämistarinan, jossa ”mies vedättää naista oikein urakalla”. Sydän särkyy, mutta nainen selviytyy koettelemuksista voittajana.

Helsingfors Skridskoklubbia edustava Team Unique selviytyi SM-kilvasta voittajana yhteispistein 203,42. Se oli sekä lyhyt- että vapaaohjelman paras. Vapaaohjelmastaan se keräsi pisteet 131,14.

Illansuussa päättyneen SM-kilvan jännitys säilyi viime hetkiin saakka, sillä lauantaisen lyhytohjelman jälkeen kärkikolmikko hengitti toistensa niskaan: johtaneen Team Uniquen ja kolmantena olleen Rockettesin erona oli vain runsas piste.

Sekä Marigold IceUnityn (HL) että Rockettesin (HTK) kultamitalihaaveet kaatuivat epäonnistumisiin elementeissä, Marigoldilla ryhmänostossa ja Rockettesilla otteettomassa askelsarjassa.

Toiseksi tullut Marigold sai vapaaohjelmasta pisteet 128,99, ja sen kokonaispisteet olivat 200,47. Kolmanneksi tulleen Rockettesin vapaaohjelmapisteet olivat 128,55 ja kokonaispisteet 199,76.

Seniorisarjan neljäs oli Espoon Taitoluisteluklubin Revolutions-joukkue saaden vapaaohjelmastaan pisteet 106,00. Sen kokonaispisteet olivat 157,61.

SM-voittajana Team Unique pääsee edustamaan Suomea muodostelmaluistelun MM-kisoihin Budapestiin.

”Joukkue on tehnyt ison nousun tällä kaudella, mutta sitä on vielä jatkettava. Venäjä on tosi kova tällä kaudella. Suomi ei todellakaan ole mikään varma MM-voittaja vaan jopa altavastaaja”, Penttinen huomautti.

Toisena Suomen edustajana MM-kisoihin lähtee Helsingin Taitoluisteluklubin Rockettes. Se oli käytännössä varmistanut MM-kisalipun jo ennen SM-kisoja, sillä MM-edustuspaikat jaetaan kauden kolmen kilpailun, SM-kisan ja kahden SM-valintakilpailun, perusteella. Rockettes voitti marraskuussa ja joulukuussa pidetyt valintakilpailut.

Tämä aihe on kiinnostava.

Kiitos mielipiteestäsi!

Haluatko lukea koko artikkelin?