Tarkista selaimen asetuksista, että JavaScript ja evästeet ovat käytössä.

Mikäli JavaScript on käytössä, mutta jokin selainlaajennus estää sen lataamisen, poista selainlaajennus käytöstä.

Makwan Amirkhanille kolmas UFC-voitto – jatkossa vastustajat ovat kovempia

”Leikittelin vain hänen kanssaan”, Amirkhani sanoi

Urheilu
 
Jani Mesikämmen
Matthew Childs / Reuters
Makwan Amirkhani (päällä) joutui ahkeroimaan täydet kolme erää sitkeän britin kanssa
Makwan Amirkhani (päällä) joutui ahkeroimaan täydet kolme erää sitkeän britin kanssa Kuva: Matthew Childs / Reuters

Runsaslukuiset suomalaiskatsojat saivat Lontoon UFC-illassa rahoilleen täyden vastineen kahden suomalaisottelijan voitokkaiden esitysten myötä.

Kansainvälisen tason tähdeksi noussut Makwan Amirkhani jatkoi tutuksi käyneellä linjalla ja nappasi kolmannen perättäisen UFC-voittonsa kukistamalla Mike Wilkinsonin.

Uutta oli se, että Amirkhani joutui ahkeroimaan täydet kolme erää sitkeän britin kanssa. Aiemmat voittonsa turkulainen on napannut hyvin nopeasti avauserän lopetuksilla, mutta kotiyleisönsä edessä taipumatta taistellut Wilkinson ajoi Amirkhanin hetkittäin ahtaalle.

Kohtaamista edeltänyt molemminpuolinen raju sanailu päättyi ottelun jälkeen sovinnolliseen halaukseen.

”En yllättänyt hänen kovuudestaan. Kovat puheet kuuluvat asiaan ennen matseja, mutta jälkikäteen arvostan jokaista vastustajaani. Tarjosimme Miken kanssa hyvää viihdettä”, Amirkhani arvioi.

Siinä missä aiemmat UFC-vastustajat ovat jääneet ensihetkistä alkaen Amirkhanin jalkoihin, Wilkinson sinnitteli suomalaisen vahvan painiosaamisen puristuksessa ottelun alkupuolen ilman suuria ongelmia. Britti pääsi itse uhkaamaan Amirkhania kuristusyrityksillä ja terävillä lyönneillä painitilanteissa.

”Leikittelin vain hänen kanssaan. Annoin yleisön luulla, että hänellä oli jotain”, Amirkhani sanaili taiston tauottua.

”Olen lopulta tyytyväinen, että sain otella kolme erää ja jaksoin taistella loppuun saakka. Muutama ruhje näissä kauniissa kasvoissa ei haittaa yhtään, muistelen ilolla hienoa ottelua.”

Seuraavaksi suomalaistähti suunnittelee lepäämistä ja aloilleen asettumista viime aikojen lukuisten maisemanvaihdosten myötä. Paluuta häkkiin Amirkhani ei kiirehdi, vaan hän ottanee mieluusti reilun ottelutauon valmistautuakseen entistä kovempiin koitoksiin.

Amirkhanin kolme perättäistä voittoa maailman ykkösorganisaatiossa on suomalaisittain täysin omaa luokkaansa oleva suoritus.

Raketin lailla nousseen tähden fanit ja osa asiantuntijoistakin kärräisikin suomalaista jo vauhdilla nimekkäämpien höyhensarjan tähtinimien kimppuun.

Tosiasiassa Amirkhanin voitot ovat tulleet painoluokan lavean ottelijarivistön köykäisemmästä päästä.

Ja UFC luultavasti haluaa antaa kultakimpaleeksi osoittautuneen showmiehen jalostua rauhalliseen tahtiin vielä ainakin seuraavassa ottelussa. Vastustajien taso toki kovenee jatkuvasti, mutta UFC-rankingin 15 kärkinimeä saavat vielä odottaa, ellei Amirkhani itse ponnahda listalle.

Oman mausteensa jatkokuvioiden pohdintaan tuo se, että Amirkhanin tähänastiset, hänelle suotuisan tyyliset vastustajat ovat löytyneet häntä aiemmin edustaneen vaikutusvaltaisen ruotsalaismanagerin avustuksella. Riitaisan välirikon jälkeen Amirkhani tarvitsee uuden edunvalvojan kulisseihin.

Jatkossa Amirkhani saa myös kilpailla suomalaisten ja kansainvälisten fanien huomiosta entistä tiukemmin. Sen osoitti lauantai-illan puhutuimmaksi suomalaisvoittajaksi noussut Teemu Packalén.

Toinen turkulaistaistelija nappasi ensimmäisen UFC-voittonsa runnomalla Thibault Goutin luovutuskuntoon tylysti 24 sekunnissa.

Packalénin illan kruunasi kansainvälisen median huomion lisäksi UFC-johdon hänelle osoittama 50 000 dollarin suoritusbonus kuristusvoitosta.

”Lämmittää sydäntä todella paljon, että UFC huomioi onnistumisen näin. Se on paljon rahaa isompi asia. Toki tämä on rahallisesti hyvä juttu. Pystyn keskittymään harjoitteluun ja ammattimaiseen urheiluun entistä paremmin”, Packalén totesi HS:lle.

Tämä aihe on kiinnostava.

Kiitos mielipiteestäsi!