Tarkista selaimen asetuksista, että JavaScript ja evästeet ovat käytössä.

Mikäli JavaScript on käytössä, mutta jokin selainlaajennus estää sen lataamisen, poista selainlaajennus käytöstä.

Maailman parhaana maalivahtina pidetty Noora Räty ulos MM-kisoista: ”Häntä koski samat valintakriteerit kuin muita”

Ylen mukaan Räty olisi itse ollut valmis pelaamaan MM-kisoissa huolimatta polvivammastaan.

Urheilu
 
Kaisa Rautaheimo / HS
Noora Räty tositoimissa Sotšin MM-kisoissa.
Noora Räty tositoimissa Sotšin MM-kisoissa. Kuva: Kaisa Rautaheimo / HS

Maailman parhaaksi jääkiekkomaalivahdiksi usein mainittu Noora Räty ei ole mukana Suomen MM-joukkueessa. Suomen maalivahdit ovat maalis–huhtikuun vaihteessa Kanadassa pelattavissa MM-kisoissa Meeri Räisänen, Tiina Ranne ja Anni Keisala.

Yle uutisoi jo sunnuntai-iltana, että Noora Räty ei ole mukana joukkueessa. Ylen mukaan Räty olisi itse ollut valmis pelaamaan MM-kisoissa huolimatta polvivammastaan.

”Ei vaan taso riitä”, Räty kommentoi Ylen uutista Twitterissä tuoreeltaan hymiöillä ja ainetunnisteella ”imuri” varustamallaan viestillä.

Rädyn ja naisten maajoukkueen päävalmentajan Pasi Mustosen välillä oli erimielisyyksiä, kun Räty jäi pois Ruotsissa pelatusta turnauksesta loukkaantumisen takia. Samanaikaisesti hän pelasi kuitenkin miesten Suomi-sarjaa joukkueensa KJT:n riveissä.

Mustonen piti Ylen haastattelussa kaksi viikkoa sitten Rädyn toimintaa ”poikkeuksellisena”. Räty selitti tapahtunutta polvivamman laatuun liittyneellä tiedotussekaannuksella. Hän pahoitteli tapahtunutta ja kertoi tähtäävänsä yhä maajoukkueeseen.

Nyt valintaa ei Leijoniin kuitenkaan tullut.

”Häntä koski samat valintakriteerit kuin muita: pelaajan kyky pelata jääkiekkoa, sopivuus tiettyihin rooleihin ja joukkueen yhtenäisyys”, valmentaja Mustonen avasi joukkueen valintaa HS:lle.

Hänen mukaansa valmennusjohdon päätös oli ”kristallinkirkas”.

”Noilla kolmella kriteerillä valitsimme joukkueen, jonka uskomme pärjäävän parhaiten MM-kisoissa muutaman viikon päästä.”

Polvivamma ei ilmeisesti ollut syynä siihen, että Räty jätettiin ulos joukkueesta.

”Ei tietenkään ole hyvä asia, että pelaaja on pikkaisen loukkaantunut. Se ei ole minun tietojeni mukaan myöskään estänyt hänen pelaamistaan”, Mustonen sanoi.

Kolmen maalivahdin lisäksi mukana on seitsemän puolustajaa ja 13 hyökkääjää. Hyökkääjistä Susanna Tapani matkustaa Kanadaan edellyttäen että hän vapautuu Ringeten SM-finaaleista ennen naisten jääkiekon MM-kisojen puolivälierävaihetta.

Pelaajista peräti 16 kuului vuosi sitten naisten MM-pronssia voittaneeseen joukkueeseen. Mukana on muun muassa Jenni Hiirikoski, joka valittiin turnauksen parhaaksi puolustajaksi. Mukana joukkueessa on myös kokenut Riikka Välilä.

Susannan Tapanin ringettevarauksen valmennusjohto hyväksyi.

”Olemme päätöksenteossa tällä kertaa suostuneet ehtoon.”

”Hän on osoittautunut äärettömän halunsa olla mukana myös meidän kisoissa. Häntä vedetään monesta suunnasta. Liekki on liehunut ja hän on esiintynyt huikean edustavasti Suomea aina kun on ollut mukana.”

Räty ja Meeri Räisänen tekivät marraskuussa suomalaista jääkiekkohistoriaa pelaamalla vastakkain miesten Suomi-sarjan ottelussa. Räisänen edustaa jyväskyläläistä D-Kiekkoa.

Noora Räty on voittanut urallaan olympiapronssia ja kolme MM-pronssia. Hän on pelannut ensimmäisenä naismaalivahtina jääkiekon Mestiksessä.

Myttyyn menneiden Sotšin olympialaisten jälkeen Räty suunnitteli lopettavansa, mutta päätti jatkaa kuitenkin uraansa. Suomi sijoittui Sotšissa vasta viidenneksi.

Maajoukkue matkustaa MM-leirille Kanadaan 18. maaliskuuta. Suomi kohtaa MM-turnauksen avauspäivänä Venäjän 28. maaliskuuta.

Suomen joukkue vuoden 2016 Naisten MM-kisoissa

Maalivahdit: Anni Keisala (Team Kuortane), Tiina Ranne (JYP), Meeri Räisänen (JYP)

Puolustajat: Jenni Hiirikoski (JYP), Mira Jalosuo (HC Luleå), Anna Kilponen (Univ. of ND), Rosa Lindstedt (JYP), Eve Savander (Team Kuortane), Ronja Savolainen (Blues), Minnamari Tuominen (Blues)

Hyökkääjät: Venla Hovi (Univ. of Manitoba), Michelle Karvinen (HC Luleå), Sari Kärnä (JYP), Petra Nieminen (Team Kuortane), Tanja Niskanen (JYP), Emma Nuutinen (Blues), Suvi Ollikainen (St. Cloud State Univ.), Sara Säkkinen (Team Kuortane), Vilma Tanskanen (Univ. of ND), Susanna Tapani (HPK), Noora Tulus (HC Luleå), Saana Valkama (Univ. of Vermont), Riikka Välilä (JYP)

Oikaisu 1.3 kello 7.10: Suome naisten jääkiekkomaajoukkue sijoittui Sotšissa viidenneksi, ei neljänneksi

Antti Aimo-Koivisto / Lehtikuva
Noora Räty tositoimissa Sotšin MM-kisoissa.
Noora Räty tositoimissa Sotšin MM-kisoissa.
Tämä aihe on kiinnostava.

Kiitos mielipiteestäsi!

Haluatko lukea koko artikkelin?