Tarkista selaimen asetuksista, että JavaScript ja evästeet ovat käytössä.

Mikäli JavaScript on käytössä, mutta jokin selainlaajennus estää sen lataamisen, poista selainlaajennus käytöstä.

SM-liigan puheenjohtaja: Liigan 16:s joukkue on ensi kaudella Jukurit, ei Jokerit

SM-liigan puheenjohtajan Vesa Puttosen mukaan Jokerien paluu Liigan olisi vaikea, mutta ei mahdoton järjestää. ”Olemme lähteneet sitä, että Jokerit pelaa Venäjällä.”

Urheilu
 
Kimmo Räisänen
SM-liigan puheenjohtajan Vesa Puttosen mukaan Jokerien paluu SM-liigaan ei olisi helppo rasti.
SM-liigan puheenjohtajan Vesa Puttosen mukaan Jokerien paluu SM-liigaan ei olisi helppo rasti. Kuva: Kimmo Räisänen

SM-liigan puheenjohtajan Vesa Puttosen mukaan Jokerien paluu KHL:stä kotimaiseen Liigaan olisi vaikea toteuttaa. Jokerit lähti kaksi vuotta sitten SM-liigasta KHL-liigaan riitaisten vaiheiden jälkeen.

Puttosen mukaan Jokerien paluu olisi hankala jo sen takia, että Liiga on tehnyt omat laajentumissuunnitelmansa Jokerien lähdön pohjalta ja ”suomalaisen jääkiekkoilun näkökulmasta”.

”Liigassa pelaa ensi kaudella 16 joukkuetta. Se 16:s joukkue on Jukurit, eikä siis Jokerit”, Puttonen toteaa.

Ennen Mikkeliä Liiga on laajentunut Vaasan Sportilla ja Kouvolan KooKoolla.

SM-liiga päätti joulukuussa 2013 voivansa laajentua jopa 16 joukkueen sarjaksi. Puttosen mukaan Sportin tulo Liigan on ollut on hyvä lisä niin maantieteellisesti kuin pelillisesti. Myös KooKoo on antanut hänen mukaansa hyvän säväyksen.

Puttonen pitää 16 joukkueen Liigaa monella tapaa hyvänä sarjana.

”Tällä kaudella Liigaa toki pelataan 15 joukkueella, mutta 17 joukkueen sarja olisi yksi vaikeimmin järjestettävissä. On kovin vaikeaa nähdä, että Liigaa pelattaisiin 17 joukkueen sarjana.”

”Jääkiekkoliiton kanssa on sovittu, että seuraavat kolme vuotta pelataan 16 joukkueella.”

Puttonen muistuttaa, että Liigaan viimeksi päässeet joukkueet ovat tehneet merkittäviä taloudellisia investointeja pelaajiin, olosuhteisiin ja organisaatioon. Siksi esimerkiksi Liigan kutistaminen olisi hankala päätös.

”Urheilullisuus on ensi sijainen kriteeri, mutta täytyy muistaa, että tässä liikkuu myös aika paljon rahaa.”

”Emme voi toimia niin, että otetaan seura tänne, ja seuraavana vuonna sanotaan, että nyt ei maistu ja seura pudotetaan pois.”

Jokerien pääomistaja Harry Harkimo totesi sunnuntaina Ylen urheiluiltapäivän haastattelussa seuran yrittävän palata Liigaan, mikäli sen Venäjältä saama rahoitus jostain syystä loppuisi.

Harkimo on Jokerien hallituksen puheenjohtaja, ja Roman Rotenberg istuu hallituksessa. KHL:n johtoon kuuluva venäläis-suomalainen Gennadi Timtšenko kuuluu myös seuran taustavaikuttajiin.

”Jos venäläiset vetävät rahat pois, me pelaamme SM-liigaa, jos me pääsemme sinne”, Harkimo sanoi Ylen haastattelussa.

Harkimo sanoi myös, ettei ole kuullut mitään sellaista, että venäläiset haluaisivat hänet ulos tai lopettaisivat seuran rahoittamisen.

Jokerit teki kolmen vuoden sopimuksen, kun seura liittyi KHL:ään. Nyt on menossa sopimuksen toinen kausi.

”Liigan näkökulmasta [Jokerien mahdollinen paluu] tulisi vuoden päästä mahdollisimman haastavaan saumaan, sillä olemme juuri siinä vaiheessa kasvaneet 16 joukkueen sarjaksi”, Puttonen toteaa.

”Helpompiakin rasteja on, mutta jos on yhteinen ymmärrys yhteisestä hyvästä syntyy, niin silloin päätöskin on mahdollinen. Olemme kuitenkin lähteneet siitä, että Jokerit pelaa Venäjällä.”

Korjattu kuvatekstiä kello 14.48

Markku Ulander / Lehtikuva
Kiinan olympiakomitean puheenjohtaja Liu Peng oli Jokerien ja Harry Harkimon vieraana kaksi viikkoa sitten. KHL laajenee ensi kaudeksi Kiinaan.
Kiinan olympiakomitean puheenjohtaja Liu Peng oli Jokerien ja Harry Harkimon vieraana kaksi viikkoa sitten. KHL laajenee ensi kaudeksi Kiinaan.
Tämä aihe on kiinnostava.

Kiitos mielipiteestäsi!