Tarkista selaimen asetuksista, että JavaScript ja evästeet ovat käytössä.

Mikäli JavaScript on käytössä, mutta jokin selainlaajennus estää sen lataamisen, poista selainlaajennus käytöstä.

”Liigaan tulee Jukurit, ei Jokerit”

Puheenjohtaja Vesa Puttosen mukaan Jokerien paluu Liigan olisi vaikea.

Urheilu
 
Vesa Koivunen
HIFK ja Jokerit kohtasivat suositussa ulkoilmaottelussa maaliskuun alussa vuonna 2014. Ottelu pelattiin Helsingin Olympiastadionilla.
HIFK ja Jokerit kohtasivat suositussa ulkoilmaottelussa maaliskuun alussa vuonna 2014. Ottelu pelattiin Helsingin Olympiastadionilla. Kuva: Vesa Koivunen

SM-liigan puheenjohtajan Vesa Puttosen mukaan Jokerien paluu KHL:stä kotimaiseen Liigaan olisi vaikea toteuttaa. Jokerit lähti kaksi vuotta sitten SM-liigasta KHL:ään riitaisten vaiheiden jälkeen.

Puttosen mukaan Jokerien paluu olisi hankalaa jo sen takia, että Liiga on tehnyt omat laajentumissuunnitelmansa Jokerien lähdön pohjalta ja ”suomalaisen jääkiekkoilun näkökulmasta”.

”Liigassa pelaa ensi kaudella 16 joukkuetta. Se 16:s joukkue on Jukurit, eikä siis Jokerit”, Puttonen toteaa.

Keskustelu Jokerien mahdollisesta paluusta tuli ajankohtaiseksi, kun helsinkiläisseuran pääomistaja Harry Harkimo totesi sunnuntaina Ylen haastattelussa Jokerien yrittävän palata Liigaan, mikäli sen Venäjältä saama rahoitus jostain syystä loppuisi.

Harkimo on Jokerien hallituksen puheenjohtaja, ja Roman Rotenberg istuu hallituksessa. KHL:n johtoon kuuluva venäläis-suomalainen Gennadi Timtšenko kuuluu myös seuran taustavaikuttajiin.

”Jos venäläiset vetävät rahat pois, me pelaamme SM-liigaa, jos me pääsemme sinne”, Harkimo sanoi Ylen haastattelussa.

Harkimo sanoi myös, ettei hän ole kuullut mitään sellaista että venäläiset haluaisivat hänet ulos tai lopettaisivat seuran rahoittamisen.

Jokerit teki kolmen vuoden sopimuksen liittyessään KHL:ään. Menossa on sopimuksen toinen kausi.

Ennen Mikkeliä kotimainen Liiga on laajentunut Vaasan Sportilla ja Kouvolan KooKoolla.

SM-liiga päätti joulukuussa 2013 voivansa laajentua 16 joukkueen sarjaksi. Puttosen mukaan Sportin tulo Liigaan on ollut hyvä lisä niin maantieteellisesti kuin pelillisestikin. Myös KooKoo on antanut hänen mukaansa hyvän säväyksen.

Puttonen pitää 16 joukkueen Liigaa monella tapaa hyvänä sarjana.

”Tällä kaudella Liigaa toki pelataan 15 joukkueella, mutta 17 joukkueen sarja olisi vaikeasti järjestettävistä. On kovin vaikeaa nähdä, että Liigaa pelattaisiin 17 joukkueen sarjana.”

”Jääkiekkoliiton kanssa on sovittu, että seuraavat kolme vuotta pelataan 16 joukkueella.”

Puttonen muistuttaa, että Liigaan viimeksi päässeet joukkueet ovat tehneet merkittäviä taloudellisia investointeja pelaajiin, oloihin ja organisaatioon. Siksi esimerkiksi Liigan kutistaminen olisi hankalaa.

”Urheilullisuus on ensisijainen kriteeri, mutta täytyy muistaa, että tässä liikkuu myös aika paljon rahaa.”

”Emme voi toimia niin, että otetaan seura tänne, ja seuraavana vuonna sanotaan, että nyt ei maistu ja seura pudotetaan pois.”

”Liigan näkökulmasta [Jokerien mahdollinen paluu] tulisi vuoden päästä mahdollisimman haastavaan saumaan, sillä olemme juuri siinä vaiheessa kasvaneet 16 joukkueen sarjaksi”, Puttonen toteaa.

”Helpompiakin rasteja on, mutta jos yhteinen ymmärrys yhteisestä hyvästä syntyy, niin silloin päätöskin on mahdollinen. Olemme kuitenkin lähteneet siitä, että Jokerit pelaa Venäjällä.”

Vesa Moilanen
Liigan puheenjohtaja Vesa Puttonen.
Liigan puheenjohtaja Vesa Puttonen.
Tämä aihe on kiinnostava.

Kiitos mielipiteestäsi!