Tarkista selaimen asetuksista, että JavaScript ja evästeet ovat käytössä.

Mikäli JavaScript on käytössä, mutta jokin selainlaajennus estää sen lataamisen, poista selainlaajennus käytöstä.

Maalivahti Noora Räty ulos maajoukkueesta: ”Yhden ihmisen takia ei kannata mieltään pahoittaa”

Huippumaalivahdin ja MM-joukkueen päävalmentajan välille tuli riitaa.

Urheilu
 
Jussi Nukari / Lehtikuva
Noora Räty keskittyy keskiviikkona jatkuviin miesten Suomi-sarjan pudotuspeleihin KJT:n maalivahtina.
Noora Räty keskittyy keskiviikkona jatkuviin miesten Suomi-sarjan pudotuspeleihin KJT:n maalivahtina. Kuva: Jussi Nukari / Lehtikuva

Noora Räty ei jäänyt surkuttelemaan kohtaloaan, vaikkei hän ole mukana Suomen jääkiekon MM-joukkueessa.

Räty sanoo keskittyvänsä maajoukkueen sijasta täysillä Suomi-sarjan pudotuspeleihin joukkueensa KJT:n riveissä.

”Fiilistäni ei pilaa mikään, enkä lannistu mistään. Yhden ihmisen takia ei kannata mieltään pahoittaa”, Räty sanoo HS:lle.

Rädyn ja naisten maajoukkueen päävalmentajan Pasi Mustosen välille tuli erimielisyyksiä, kun Räty jäi pois Ruotsissa pelatusta turnauksesta loukkaantumisen takia.

Samanaikaisesti hän pelasi miesten Suomi-sarjaa.

Räty selitti tapahtunutta polvivamman laatuun liittyneellä tiedotussekaannuksella. Hän pahoitteli tapahtunutta ja kertoi tähtäävänsä yhä maajoukkueeseen.

”Häntä koskivat samat valintakriteerit kuin muita: Pelaajan kyky pelata jääkiekkoa, sopivuus tiettyihin rooleihin ja joukkueen yhtenäisyys”, valmentaja Mustonen avasi MM-joukkueen valintaa HS:lle.

Hänen mukaansa valmennusjohdon päätös oli ”kristallinkirkas”.

”Noilla kolmella kriteerillä valitsimme joukkueen, jonka uskomme pärjäävän parhaiten MM-kisoissa muutaman viikon päästä.”

Polvivamma ei ilmeisesti ollut oikea syy, että Räty jätettiin ulos joukkueesta.

”Ei tietenkään ole hyvä asia, että pelaaja on pikkaisen loukkaantunut. Se ei ole minun tietojeni mukaan myöskään estänyt hänen pelaamistaan”, Mustonen sanoi.

Räty sanoo, ettei hän kanna kaunaa ketään kohtaan. ”Mutten näe mitään pelillistä syytä, miksen pelaa maajoukkueessa.”

”Totta kai harmittaa, kun olen aina halunnut pelata maajoukkueessa”, Räty sanoo.

Suomen maalivahdit ovat maalis–huhtikuun vaihteessa Kanadassa pelattavissa MM-kisoissa Meeri Räisänen, Tiina Ranne ja Anni Keisala.

Kolmen maalivahdin lisäksi mukana on seitsemän puolustajaa ja 13 hyökkääjää. Hyökkääjistä Susanna Tapani matkustaa Kanadaan edellyttäen, että hän vapautuu ringeten SM-finaaleista.

Suomi pelaa MM-kisoissa tutulla joukkueella. Ilman Rätyä mukana on kuusitoista pelaajaa, jotka voittivat vuosi sitten MM-pronssia.

Mukana on muun muassa Jenni Hiirikoski, joka valittiin turnauksen parhaaksi puolustajaksi. Mukana joukkueessa on myös kokenut Riikka Välilä.

Räty ja Meeri Räisänen tekivät marraskuussa suomalaista jääkiekkohistoriaa pelaamalla vastakkain miesten Suomi-sarjan ottelussa. Räisänen edustaa jyväskyläläistä D-Kiekkoa.

Noora Räty on voittanut urallaan olympiapronssia ja kolme MM-pronssia. Hän on pelannut ensimmäisenä naismaalivahtina jääkiekon Mestiksessä.

Myttyyn menneiden Sotšin talviolympialaisten jälkeen Räty suunnitteli lopettavansa mutta päätti jatkaa kuitenkin uraansa. Suomi sijoittui Sotšissa vasta neljänneksi.

Suomi kohtaa MM-turnauksen avausottelussaan 28. maaliskuuta Venäjän.

Tämä aihe on kiinnostava.

Kiitos mielipiteestäsi!

Haluatko lukea koko artikkelin?