Tarkista selaimen asetuksista, että JavaScript ja evästeet ovat käytössä.

Mikäli JavaScript on käytössä, mutta jokin selainlaajennus estää sen lataamisen, poista selainlaajennus käytöstä.

Konkari Hagmanista kiihkeän ottelun ratkaisija: ”Kaikki antoivat kaikkensa tälle hommalle”

Jokerien kausi jatkuu, loukkaantumiset kiusaavat joukkuetta edelleen.

Urheilu
 
Juha Metso
Niklas Hagman ja Juhamatti Aaltonen juonivat Jokerien 3–1-maalia.
Niklas Hagman ja Juhamatti Aaltonen juonivat Jokerien 3–1-maalia. Kuva: Juha Metso
Jokerit–Torpedo 3–2Voitot 2–3

Jokerien jääkiekkokausi KHL:ssä jatkuu, ainakin yhden ottelun verran. Joukkue otti 3–2-voiton Torpedo Nižni Novgorodista äänekkäässä ja kiihkeässä kohtaamisessa.

Kipinät lensivät vähintään yhtä paljon kuin kiekot ja miehet.

Ottelusarja kaventui 2–3:een, joten yhtä tukalassa tilanteessa Jokerit on keskiviikkona vieraskentällä. Vain voitto pitää kauden elossa.

Nyt toimivat ylivoimakuviot. Peter Regin ja Brandon Kozun tekivät silloin maalit. Niklas Hagman jatkoi Juhamatti Aaltosen syötöstä illan voitto-osuman.

”Kovia pelejä nämä ovat olleet. Jos olisimme hävinneet, olisi kausi päättynyt”, Hagman, 36, sanoi. Veteraani tuli silloin esiin, kun tarvittiin kokemusta ja kylmäpäistä ratkaisijaa.

Näiden kahden joukkueen välille alkaa kehittyä aito pudotuspelitunnelma. Lähes jokaisen vihellyksen jälkeen pulppusi turinatuokio. Yleisö antoi osansa, kun se kertoi vihellyksillään, miten paljon se tykkää Torpedon tulisieluisesta valmentajasta Peteris Skudrasta.

Kun Hartwall-areenan näyttötaulu kuvasi Skudraa, yleisö villiintyi.

Skudra hankki maineensa pudotuspelien alussa, kun hän viittoili käsillään Kozunin sukeltaneen, vaikka kanadalainen lensi pää edellä kohti laitaa. Sitä Jokerien fanit eivät unohda.

”Kaikki antoivat kaikkensa tälle hommalle”, Hagman sanoi pelaajista, mutta olisi voinut tarkoittaa katsomon tukea.

Jokerien alakerta oli kuin tuulahdus 1970-luvun alusta, jolloin pelattiin mestaruussarjaotteluita kahdella pakkiparilla. Jääaikaa tuli molemmille kaksikoille ja vaihtaminen oli helppoa; joko pelasit tai istuit vaihdossa.

Hyvin Jokerit selviytyi, vaikka kokoonpano oli repaleinen. Jere Sneck sai joitakin tuurausvaihtoja puolustuksessa, muttei sen enempää.

”Rennosti vaan, ettei tule turhaa puristusta”, hyväntuulinen Sneck sanoi. ”Jos pelaa ensimmäisen kymmenen minuutin aikana melko säännöllisesti ja sitten istuu pitkään, tulee happoja jalkoihin”, hän kuvasi vuorottelijan vaikeutta.

Ketjuilla oli samanlainen henki. Parhaat pelasivat sen minkä jaksoivat ja pystyivät. Hyvin se riitti nyt, mutta sarja jatkuu keskiviikkona Nižni Novgorodissa eikä ole varmuutta vakiomiesten paluusta.

Ykköspakki Philip Larsen ei ehdi mukaan tähän sarjaan. Samalta näyttää Atte Ohtamaan ja Niko Kapasen tilanne. Pekka Jormakka putosi rivistä kesken ottelun, joten helppoa ei ole.

”Fiksusti pitää pelata. Vedetään vaikka kahdella kentällä, jos on tarvis”, Hagman sanoi.

Kuorma alkaa jossain vaiheessa tuntua, mutta sitä varten on harjoiteltu.

Jokerit oli pelaavampi joukkue ja aavistuksen taitavampi. Isoin kysymysmerkki seisoi Jokerien maalilla. Henrik Karlsson on ollut runkosarjassa parhaimmillaan häikäisevä, mutta nyt kiekot pomppivat kuin popcornit pannulla.

Tämä aihe on kiinnostava.

Kiitos mielipiteestäsi!

Haluatko lukea koko artikkelin?