Tarkista selaimen asetuksista, että JavaScript ja evästeet ovat käytössä.

Mikäli JavaScript on käytössä, mutta jokin selainlaajennus estää sen lataamisen, poista selainlaajennus käytöstä.

Kimi Räikkösen Robin-poika pani kuvaajiin vipinää

Testiaikaa tuhraantui jälleen Ferrarin teknisiin ongelmiin

Urheilu
 
SERGIO PEREZ / Reuters
Kimi Räikkösellä oli autossaan teknistä häikää jo viime viikolla.
Kimi Räikkösellä oli autossaan teknistä häikää jo viime viikolla. Kuva: SERGIO PEREZ / Reuters

Montmelo. Aamupäivän kuvatuimmat kohteet formula 1 -tallien talvitesteissä taisivat tiistaina olla Robin Räikkönen ja Lewis Hamiltonin bulldogit Roscoe ja Coco.

Kimi Räikkönen nosti Robin-pojan syliinsä saapasteltuaan varikolta lounastauolle Ferrarin edustustiloihin. Kuvaajaparvi ikuisti tapahtuman.

Minttu Virtanen ja Robin ovat käyneet varikolla ennenkin. Nyt yksivuotias poika astelee jo omin jaloin vanhempiensa tukemana.

Räikköselle toiseksi viimeinen testipäivä alkoi kohtuullisen hyvin. Suomalaiskuski ajoi 42 kierrosta ennen taukoa. Hän käytti koko ajan keskikovia renkaita.

Räikkösen päänsäryt talvitestien pulmissa kasvoivat kuitenkin taas tiistaina, kun Ferrari oli jätettävä radan varteen iltapäiväjakson tuskien ehdittyä kunnolla alkaa.

Räikkönen ehti ajaa yhteensä viisi kierrosta. Yhtäkkiä autossa tuntui olevan jotain outoa, ja kuljettaja pysäytti sen varikkotien ulkoportille. Auto rahdattiin takaisin varikolle, ja Ferrarin mekaanikot hakivat vikaa.

Pian selvisi, että Räikkösen testipäivän katkaisi tällä kertaa vaihdelaatikon vikurointi. Pääsuoralla kahdeksas vaihde juuttui päälle. Kun pienempää vaihdetta ei löytynyt, kuljettaja pysäytti auton saman tien.

Ferrarin mekaanikot ponnistelevat ratkaistakseen pulman.

”Vaihdelaatikkoa ei välttämättä tarvitse vaihtaa”, Ferrarin tiedottaja Alberto Antonini muistutti.

Räikkönen ei ole pystynyt ajamaan yhtäkään puhdasta testipäivää. Viime viikolla keskiviikkona ja torstaina hän menetti yli kolme tuntia kummallakin. Nyt hukattua rata-aikaa tulee ainakin kaksi ja puoli tuntia.

Kun Räikkösen tappoi taas aikaa Ferrarin edustustiloissa, Valtteri Bottas vetäisi ensin ultrapehmeillä renkailla päivän toiseksi nopeimman ajan ja paransi sitä vielä ensimmäisellä yrityksellään superpehmeillä renkailla..

Bottas kiiti 1.23,572, mikä jäi 0,550 sekuntia Nico Rosbergin aamun ykkösajasta. Superpehmeillä ero hupeni 0,207 sekuntiin. Vain keskikovilla kierroksensa ajanut Räikkönen oli tuloslistalla kolmantena.

Tämä aihe on kiinnostava.

Kiitos mielipiteestäsi!