Tarkista selaimen asetuksista, että JavaScript ja evästeet ovat käytössä.

Mikäli JavaScript on käytössä, mutta jokin selainlaajennus estää sen lataamisen, poista selainlaajennus käytöstä.

Rion ja Tokion olympialaiset mukaan korruptiotutkintaan

Ranskan syyttäjäviranomaiset kiinnostuivat kaksien seuraavien kesäolympialaisten hakuprosesseista

Urheilu
 
Sergio Moraes / Reuters
Kaivinkone möyri Rion olympiastadionilla lokakuussa. Tiistaina uutisoitiin, että runsaat sateet ovat viivästyttäneet juoksuratojen ja muitten suorituspaikkojen päällystystyötä.
Kaivinkone möyri Rion olympiastadionilla lokakuussa. Tiistaina uutisoitiin, että runsaat sateet ovat viivästyttäneet juoksuratojen ja muitten suorituspaikkojen päällystystyötä. Kuva: Sergio Moraes / Reuters

Kansainvälisen yleisurheiluliiton IAAF:n epäiltyä korruptiota tutkivat Ranskan talousrikossyyttäjät ovat laajentaneet tutkinnan koskemaan ensi kesän Rion ja vuoden 2020 Tokion olympialaisten hakua ja äänestysprosessia.

Asiasta uutisoi tiistaina ensimmäisenä brittilehti The Guardian.

Päätökset kaksien seuraavien kesäolympialaisten isännistä tehtiin 2009 (Rio) ja 2013 (Tokio).

Rion kisajärjestäjien mukaan ei ole mahdollista, että äänestys heidän kisoistaan olisi ollut turmeltunut.

”Rio de Janeiro sai kisat, koska sillä oli paras projekti. Ero äänissä, 66–32 Madridia vastaan, sulkee pois mahdollisuuden vaalista, joka olisi ollut peukaloitu”, Rion kisojen viestintäjohtaja Mario Andrada sanoi uutistoimisto Reutersille.

Kansainvälinen olympiakomitea KOK ilmoitti ryhtyvänsä heti toimiin, jos Rion ja Tokion hakuprosessin manipuloinnista löytyy jotain todisteita.

”On helppo puhua, mutta kenelläkään ei ole todisteita”, KOK:n edustaja Mark Adams sanoi Reutersin mukaan.

Noin 15 vuotta sitten KOK joutui puhdistamaan mainettaan, kun Salt Lake Cityn vuoden 2002 olympialaisten hakuvaiheessa oli tapahtunut lahjontaa. Tuolloin useita KOK:n jäseniä joutui eroamaan, ja olympialaisten hakumenettelyä muutettiin merkittävästi.

Tähän asti Ranskan syyttäjäviranomaisten kiinnostus on kohdistunut IAAF:n korruptiopäilyihin.

”Tässä vaiheessa kyse on tarkistamisesta. Mitään ei ole todistettu”, Ranskan talousrikossyyttäjän edustaja sanoi vahvistaen Guardianin tiedot.

Alun perin tutkinta aloitettiin joulukuussa 2015 sen jälkeen, kun mediassa oli kyseenalaistettu tapa, jolla IAAF myönsi vuoden 2021 yleisurheilun MM-kisat Yhdysvaltojen Eugenelle.

IIAF:n entinen puheenjohtaja Lamine Diack on ollut pidätettynä joulukuusta lähtien. Häntä epäillään laajasta korruptiosta.

Tämä aihe on kiinnostava.

Kiitos mielipiteestäsi!