Tarkista selaimen asetuksista, että JavaScript ja evästeet ovat käytössä.

Mikäli JavaScript on käytössä, mutta jokin selainlaajennus estää sen lataamisen, poista selainlaajennus käytöstä.

Simpson haluaa MM-kultamitalin pois Aregawilta

”Minusta on surullista, kun lahjakas urheilija syyllistyy vilppiin.”

Urheilu
 
Jussi Nukari / Lehtikuva
Ruotsin Abeba Aregawi voitti Moskovan kisoissa vuonna 2013 MM-kultaa 1 500 metrillä. Jenny Simpson joutui tyytymään hopeamitaliin.
Ruotsin Abeba Aregawi voitti Moskovan kisoissa vuonna 2013 MM-kultaa 1 500 metrillä. Jenny Simpson joutui tyytymään hopeamitaliin. Kuva: Jussi Nukari / Lehtikuva

Yhdysvaltain Jenny Simpson haluaa itselleen Moskovan MM-kisojen naisten 1 500 metrin kultamitalin.

Simpson sijoittui vuonna 2013 hopealle kisassa, jonka voitti Ruotsin Abeba Aregawi. Ruotsin yleisurheiluliitto tiedotti maanantaina, että Aregawia epäillään dopingista.

Uutistoimisto TT:n mukaan Aregawin dopingnäytteestä on löydetty meldonium-nimisestä aineesta, joka parantaa kehon fyysistä kestävyyttä.

Simpsonin mukaan Moskovan MM-kulta kuuluu nyt hänelle.

”Ei ole sellaista, joka puhdas tai huijari osa-aikaisesti”, Simpson linjasi twiitissään.

Let’s Run.comille antamassaan lausunnossa Simpson totesi olevan tyytyväinen aina kun kuulee urheilijan jäävän kiinni dopingista.

”Tunne on jopa vahvempi, kun kiinni jäänyt on kilpakumppani. Olen kiitollinen, että urheilu on ottanut edistysaskeleita huijareiden pyydystämisessä ja sääntöjen rikkojien estämisessä.”

Samalla Simpson sanoo olevansa surullinen, kun lahjakas urheilija syyllistyy vippaskonsteihin ja oikotien käyttöön.

”Olen myös surullinen, että urheilijoiden ympärillä on toimijoita, jotka pikemminkin rohkaisevat kuin ehkäisevät huonoa käytöstä.”

Aregawin käry on ollut Ruotsin yleisurheilulle kova paikka. Vielä Lontoon 2012 olympialaisissa Aregawi edusti Etiopiaa, mutta sai pikavauhtia Ruotsin kansalaisuuden.

Aftonbladetin mukaan Aregawi oli antanut vääriä tietoja hakiessaan Ruotsin kansalaisuutta. Veroviranomaisille hän on myöntänyt, ettei ole koskaan asunut Ruotsissa.

”Ostourheilija”, sanoi kansainvälinen yleisurheilijoiden manageri Jukka Härkönen HS:n haastattelussa Moskovan MM-kisojen yhteydessä vuonna 2013.

Aregawia uhkaa nyt neljän vuoden kilpailukielto. MM-kullan lisäksi on voittanut 1 500 metrillä EM-hopeaa ja sisäradoilla MM- ja EM-kultaa.

Positiivisen dopingnäytteen hän antoi asuinmaassaan Etiopiassa.

Tämä aihe on kiinnostava.

Kiitos mielipiteestäsi!