Tarkista selaimen asetuksista, että JavaScript ja evästeet ovat käytössä.

Mikäli JavaScript on käytössä, mutta jokin selainlaajennus estää sen lataamisen, poista selainlaajennus käytöstä.

Toivevastus voi päättää Jokerien kauden – loukkaantumistilanne pidetään visusti salassa

Kolhuja kärsinyt Joukkue haluaa pitää terveystilanteen salassa ennen tärkeää kuudetta ottelua.

Urheilu
 
Mikko Stig / Lehtikuva
Jokerien Pekka Jormakka (vas.) taklasi Torpedon Maksim Osipovia maanantain ottelussa. Jokerien päävalmentaja Erkka Westerlund uskoo, että keskiviikon ottelusta tulee vielä paljon kiihkeämpi.
Jokerien Pekka Jormakka (vas.) taklasi Torpedon Maksim Osipovia maanantain ottelussa. Jokerien päävalmentaja Erkka Westerlund uskoo, että keskiviikon ottelusta tulee vielä paljon kiihkeämpi. Kuva: Mikko Stig / Lehtikuva

Torpedo Nižni Novgorodin piti olla Helsingin Jokereille pudotuspelien ensimmäisellä kierroksella toivevastus.

Jokerien kausi on kuitenkin keskiviikkona katkolla toistamiseen, kun joukkueet kohtaavat kuudennen kerran Novgorodissa. Voitolla Jokerit tasoittaisi ottelusarjan lukemiin 3–3, ja ratkaisu siirtyisi perjantaiksi Helsinkiin. Tappio tarkoittaisi kauden päättymistä ja Torpedon etenemistä pudotuspelien toiselle kierrokselle.

Artikkeliin liittyvät

Jokerit selvitti Torpedon ensimmäisen ottelupallon ottamalla 3–2-voiton maanantaina Hartwall-areenalla.

Ottelusarja on sisältänyt rumia otteita ja epätasaista tuomaripeliä. Maanantaina Jokerit kukisti kotikaukalossaan Torpedon tiukan taiston jälkeen 3–2. Loukkaantumista kärsinyt joukkue klaarasi ottelun viidellä puolustajalla.

Maanantaina poissa kokoonpanosta olivat edellisessä ottelussa telotut puolustaja Philip Larsen ja hyökkääjä Niko Kapanen. Myös Atte Ohtamaa Roope Talaja olivat sivussa loukkaantumisen takia. Topi Jaakola kärsi yhden ottelun pelikiellon ja on nyt pelikelpoinen.

Jokerien päävalmentaja Erkka Westerlund ei halunnut tiistaina kommentoida loukkaantumistilannetta.

”Pidämme sen omana tietonamme viimeiseen asti”, hän sanoi HS:lle.

Jokerit pelasi maanantaina vahvasti vajaamiehisenäkin. Se antaa Westerlundin mukaan hyvän pohjan kuudenteen otteluun.

”Saimme koottua voimavaramme hyvin edelliseen peliin. Se antoi varmasti lisää uskoa joukkueelle. Tärkeää on, että keskiviikkona kaikki omat voimavarat ovat taas käytössä.”

Westerlund painotti myös kärsivällisyyden merkitystä vieraskaukalossa. Edellisessä Novgorodissa pelatussa ottelussa kolme kotijoukkueen pelaajaa lensi ulos. Kolme Jokerien pelaajaa joutui puolestaan jättämään ottelun loukkaantumisten takia.

Nyt pää on pidettävä kylmänä riippumatta siitä, mitä kaukalossa tulee vastaan.

”Vieraskentällä on taas erilaiset olot, ja peli on taas paljon kiihkeämpää, kuin se oli täällä Hartwall-areenalla.”

Odotatko yllätyksiä?

”Olosuhde on vierasottelussa paljon kovempi ja kotiyleisön paine on paljon kovempi. Se ei enää yllätä”, Westerlund naurahti.

Jokerit oli ottelusarjaan lähdettäessä suosikki mutta pelaa nyt selkä seinää vasten. Joukkueen tanskalaispuolustajan Jesper B. Jensenin mukaan paineet ovat kuitenkin nyt Torpedolla.

”He johtavat sarjaa, enkä luule, että kovin moni uskoo voittoomme. Emme tunne paineita, vaan lähdemme nauttimaan ja pelaamaan kauden parhaan pelimme”, Jensen sanoi Jokerien verkkosivuilla.

Jensen uskoo ottelusarjan kääntyvän Jokereille.

”He tietävät, että heidän on voitettava keskiviikkona, jos haluavat jatkoon. Siitä pelistä tulee valtaisa.”

Tämä aihe on kiinnostava.

Kiitos mielipiteestäsi!