Tarkista selaimen asetuksista, että JavaScript ja evästeet ovat käytössä.

Mikäli JavaScript on käytössä, mutta jokin selainlaajennus estää sen lataamisen, poista selainlaajennus käytöstä.

Yleisurheilussa sääntömuutos – ulkoratojen SE:t Wilma Murron ja Sandra Erikssonin nimiin

Urheilu
 
Tero Heiska / Lehtikuva
Wilma Murto hyppäsi juniorien maailmanennätykseksi 471 Saksan Zweibruckenissa tammikuussa.
Wilma Murto hyppäsi juniorien maailmanennätykseksi 471 Saksan Zweibruckenissa tammikuussa. Kuva: Tero Heiska / Lehtikuva

Suomalaisessa yleisurheilussa siirrytään sisä- ja ulkorataennätysten osalta kansainväliseen käytäntöön, kertoi Suomen Urheiluliitto keskiviikkona. Näin ollen hallissa tehty tulos kelpaa ulkoratojen Suomen ennätykseksi.

SUL:n kilpailuvaliokunta teki päätöksen sääntömuutoksesta Helsingissä keskiviikkona. Kansainvälinen yleisurheiluliitto IAAF on noudattanut käytäntöä jo 2000-luvun alusta.

”Jos lajin tekniset määräykset ovat hallikilpailussa samat tai vaikeammat kuin ulkoradoilla, ja hallissa tehty ennätys on parempi kuin ulkoratojen Suomen ennätys, se on siten ulko- ja sisäratojen SE”, SUL:n kilpailupäällikkö Mika Muukka sanoi tiedotteessa.

Päätös ei muuta Suomen ennätyksiä takautuvasti. Kuulantyöntäjä Mika Halvarin 22,09, korkeushyppääjä Osku Torron 233, ja Jani Lehtosen 583 pysyvät ainoastaan sisäratojen Suomen ennätyksinä, vaikka ne ovat parempia kuin ulkoratojen vastaavat ennätykset.

Sen sijaan Wilma Murron tammikuussa hyppäämä naisten seiväshypyn junioreiden maailmanennätys 471 nousee ulkoratojen Suomen ennätykseksi. Samoin Sandra Erikssonin helmikuussa juoksema sisäratojen mailin SE-tulos 4.30,91 nousee myös ulkoratojen Suomen ennätykseksi.

”Murron ja Erikssonin kohdalla näin tapahtuu, koska ennätykset hyväksytään teknisesti vasta hallikauden jälkeen, joten uusi käytäntö on silloin voimassa”, Muukka selvitti.

Tämä aihe on kiinnostava.

Kiitos mielipiteestäsi!