Tarkista selaimen asetuksista, että JavaScript ja evästeet ovat käytössä.

Mikäli JavaScript on käytössä, mutta jokin selainlaajennus estää sen lataamisen, poista selainlaajennus käytöstä.

Jokerien vastustajan heikkous olikin vahvuus

Urheilu
 
Pekka Rautiainen / Lehtikuva
Jokerien Jani Rita ja Torpedon maalivahti Ilja Proskurjakov jääkiekon KHL:n pudotuspelien ottelussa keskiviikkona.
Jokerien Jani Rita ja Torpedon maalivahti Ilja Proskurjakov jääkiekon KHL:n pudotuspelien ottelussa keskiviikkona. Kuva: Pekka Rautiainen / Lehtikuva

Jokerit törmäsi KHL:n pudotuspelien ensimmäisellä kierroksella yllättävään esteeseen.

Torpedo Nižni Novgorodin Ilja Proskurjakov – maalivahti, jonka vaikeaa nimeä Viasatin tv-kommentaattori Antti-Jussi Niemi ei uskaltanut lausua – oli juuri niin pelottava kuin nimi antoi ymmärtää.

Ennen ottelusarjaa moni nimesi maalivahtipelin Torpedon heikkoudeksi. Toisin kävi. Kahdessa ensimmäisessä pelissä Proskurjakov päästi yhteensä kahdeksan maalia, mutta sen jälkeen häntä oli vaikea ohittaa.

Kolmannessa pelissä Proskurjakov torjui nollapelin. Ratkaisevassa kuudennessa pelissä Proskurjakov piti Torpedoa pystyssä etenkin avauserässä, kun Jokerit painoi päälle.

Jokerien ei voi sanoa kaatuneen maalivahtipeliin, mutta tärkeimmillä hetkillä Proskurjakov oli parempi kuin helsinkiläisten Henrik Karlsson.

Jokerien kauden päättyminen pudotuspelien ensimmäisellä kierroksella on jättipettymys, mutta on hyvä muistaa, että vastassa oli parempi joukkue kuin odotettiin.

Torpedo oli kurinalainen ryhmä, joka puolusti hyvin ja pelasi fyysisesti – välillä sääntöjen rajamailla, mikä johti jokeripelaajien loukkaantumisiin.

Tulos oli Jokereille muistutus siitä, kuinka kova sarja KHL on.

Loukkaantumisista kärsinyt helsinkiläisryhmä oli vajavaisesta materiaalista johtuen väsynyt. Sen lisäksi Torpedo oli piirun verran parempi maalivahtiosastolla ja fyysisessä pelissä.

Jokerit ei tällä kertaa ansainnut enempää.

Tämä aihe on kiinnostava.

Kiitos mielipiteestäsi!

Haluatko lukea koko artikkelin?