Tarkista selaimen asetuksista, että JavaScript ja evästeet ovat käytössä.

Mikäli JavaScript on käytössä, mutta jokin selainlaajennus estää sen lataamisen, poista selainlaajennus käytöstä.

Räikkönen testasi mullistavaa turvalaitetta ja otti talvitestien pohja-ajan tallikaveriltaan

Urheilu
 
Heikki Kulta
Albert Gea / Reuters
Kimi Räikkönen testasi Ferraria ilman ylimääräistä turvakehikkoa jo tiistaina ja ajoi lisää torstaina.
Kimi Räikkönen testasi Ferraria ilman ylimääräistä turvakehikkoa jo tiistaina ja ajoi lisää torstaina. Kuva: Albert Gea / Reuters

Vuoden 2007 maailmanmestari Kimi Räikkönen kokeili uudessa Ferrarissaan ensimmäisenä F1-kuljettajana vuodeksi 2017 kaavailtua uutta turvakehikkoa ohjaamon ympärillä.

Räikkönen ajaa torstaina viimeisen testipäivänsä. Hän aloitti aamun kehikko asennettuna autoon.

Paineet päätä suojaavan kehikon kehittelyyn kasvoivat, kun Jules Bianchi menehtyi Japanin GP-kisan ulosajossa kärsimiinsä vammoihin.

Kuskiyhdistyksen johtaja Alex Wurz on tyytyväinen FIA:n halukkuuteen tämän pääsuojuksen kehitystyössä.

”On hyvä, että kuskit voivat esittää mielipiteensä tämän projektin alusta asti”, Wurz kiittelee.

Uusi harmaa kehikko ei ainakaan ensi näkemältä hurmaa katsojia. Wurzin mukaan yksi tavoite on pitää autot hyvän- ja vauhdikkaannäköisinä.

Räikkönen ajoi lopulta vain yhden kokeilukierroksen FIA:n ideoima ja Ferrarin rakentama uusi turvakehikkokehitelmä SF16-H -auton ohjaamon ympärillä.

Ferrarin tiedottaja Alberto Antoninin mukaan Räikkönen oli arvioinut näkyvyyden kierroksella olleen ok. Kuitenkin on selvää, että näkyvyys on pakosta rajoittuneempi massiivisen, hiilikuidusta rakennetun lisärakenteen vuoksi.

Jo pelkästään ohjaamoon pujottautuminen vaati akrobaattisia kykyjä, koska turvarakennelma oli vain asennettu autoon ilman, että se olisi avautunut kuljettajan sisäänpääsyn helpottamiseksi.

Kattojärjestö FIA halusi nimenomaan Räikkösen kokeilemaan pääsuojaksi suunniteltua uutuutta, koska hänet tunnetaan kriittisistä mielipiteistään Turvakehikon testaaminen tässä vaiheessa jäi tähän yhteen kierrokseen.

Koko talvitestien paaluaika siirtyi Räikkösen nimiin Ferrarin suomalaiskuskin neljännellä aika-ajovedolla.

Räikkönen tykitti ultrapehmeillä renkailla 1.22,765, joka alitti 0,045 sekunnilla tallikaveri Sebastian Vettelin viime viikon kärkiajan samoilla kumiseoksilla.

Räikkönen on ainoana kuljettajana kokeillut uusia ultrapehmeitä seoksia kahtena päivänä. Viime viikolla hänen paras aikansa niillä oli 1.23,477, kun Vettel ehti aikaan 1.22,810.

Räikkönen ajaa torstaina aika-ajo- ja kisaharjoituksensa. Tämä on suomalaiskuskin viimeinen ajopäivä ennen Australian MM-avausta.

Tuloslistalla Räikkösen takana toisena oli lounastunnin lähestyessä Force Indian Nico Hülkenberg, joka superpehmeillä renkailla veti ajan 1.23,352.

Tämä aihe on kiinnostava.

Kiitos mielipiteestäsi!

Haluatko lukea koko artikkelin?