Tarkista selaimen asetuksista, että JavaScript ja evästeet ovat käytössä.

Mikäli JavaScript on käytössä, mutta jokin selainlaajennus estää sen lataamisen, poista selainlaajennus käytöstä.

Blues ei päässyt velkasaneeraukseen: Seuralla verovelkaa yli 450 000 euroa

Urheilu
 
Juhani Niiranen / HS
Bluesin kannattajat ovat jaksaneet tukea joukkuetta vaikeina aikoina.
Bluesin kannattajat ovat jaksaneet tukea joukkuetta vaikeina aikoina. Kuva: Juhani Niiranen / HS

Jääkiekkoseura Espoo Bluesin taustayhtiö Jääkiekko Espoo Oy ei päässyt velkasaneeraukseen.

Espoon käräjäoikeus hylkäsi yhtiön hakemuksen torstaina. Velkasaneerausta vastusti verohallinto. Jääkiekko Espoo Oy:n verorästit olivat tammikuun alussa 456 000 euroa. Yhtiön verovelka yli kaksinkertaistui loppuovuonna kahden kuukauden aikana.

”Yhtiö on maksukyvytön ja on todennäköistä, että maksukyvyttömyyttä ei saneerausohjelman avulla voida poistaa tai sen uusiutumista ei voida torjua muuten kuin lyhytaikaisesti”, käräjäoikeuden päätöksessä todetaan.

”On todennäköistä, että velallisen varat eivät riitä saneerausmenettelystä aiheutuvien kustannusten kattamiseen eikä kukaan muu ole sitoutunut vastaamaan näistä kustannuksista. On todennäköistä, että yhtiö ei kykene maksamaan menettelyn alkamisen jälkeen syntyviä velkoja.”

Käräjäoikeuden selostuksen mukaan Jääkiekko Espoo Oy on tehnyt keskimäärin 1,3 miljoonan euron tappion neljän tilikautensa aikana. Prosentuaalisesti tappio on vaihdellut liikevaihdosta 17–42 prosentin välillä.

Bluesin taustayhtiön saneeraussuunnitelma perustui osakeantiin ja liiketoiminnan tehostamiseen. Yhtiö tarvitsisi 700 000 euroa lisää käyttöpääomaa, mutta sen saaminen osakeannilla on epävarmaa.

Käräjäoikeus ei pidä uskottavana yhtiön saneeraussuunnitelmaa, jonka mukaan se tekisi kaudella 2018–2019 voittoa jo 400 000 euroa. Tämä tapahtuisi pelaajabudjettia leikkaamalla ja liikevaihtoa kasvattamalla.

Käräjäoikeuden mukaan ei ole uskottavaa, että Blues pystyisi kasvattamaan sponsorimyyntiä ja katsojamääriä entistä halvemmalla ja nimettömämmällä joukkueella.

Käräjäoikeuden selostuksesta ilmenee, että Blues on käyttänyt asiakkailtaan laskuttamia arvonlisäveroja toimintansa rahoittamiseen yhteensä 223 000 euron verran.

Arvonlisäverojen lisäksi yhtiö on laiminlyönyt huomattavan määrän ennakonpidätyksiä ja sosiaaliturvamaksuja.

”Ei ole uskottavaa, että yhtiö kykenisi jatkossa suoriutumaan uusista velvoitteistaan, kun sen tärkein "rahoituskeino" ei olisi enää käytettävissä”, Espoon käräjäoikeus toteaa.

Verottajan lisäksi Bluesin taustayhtiön velkojia ovat muun muassa Svenska Handelsbanken, Keskinäinen Työeläkevakuutusyhtiö Elo, Blues-Juniorit, Rauman Lukko, Martin Saarikangas ja Daniel Pasternack.

Blues on ollut mittavissa talousongelmissa kauden aikana, ja joukkueesta on myyty kolmen kentällisen verran pelaajia. Joukkue on Liigassa viimeisenä, ja sen kausi päättyy runkosarjaan.

Tämä aihe on kiinnostava.

Kiitos mielipiteestäsi!