Tarkista selaimen asetuksista, että JavaScript ja evästeet ovat käytössä.

Mikäli JavaScript on käytössä, mutta jokin selainlaajennus estää sen lataamisen, poista selainlaajennus käytöstä.

Bluesin puheenjohtaja Salonojan tarjoamasta avusta seuran kriisiin: ”Neuvottelu lehdistön kautta on vaikeaa”

Urheilu
 
Heikki Saukkomaa / Lehtikuva
Konkurssiuhan keskellä kärvistelevä Blues on joutunut kauden aikana myymään runkopelaajiaan.
Konkurssiuhan keskellä kärvistelevä Blues on joutunut kauden aikana myymään runkopelaajiaan. Kuva: Heikki Saukkomaa / Lehtikuva

Jääkiekkoseura Espoo Bluesin hallitus etsii tällä hetkellä ratkaisuja seuran tulevaisuuden turvaamiseksi. Liikemies Jussi Salonojan paluu seuran omistajaksi ei ole poissuljettu vaihtoehto.

Kiekkoseuran taustayhtiön Jääkiekko Espoo Oy:n tilanne sai lisää takapakkia torstaina, kun Espoon käräjäoikeus hylkäsi yhtiön hakemuksen velkasaneeraukseen.

Käytännössä päätös tarkoittaa sitä, että yhtiö on askeleen lähempänä konkurssia, mikäli neuvotteluratkaisua velkojien kanssa ei synny.

”Tämä on toki hieman haastavampi tilanne, mutta meillä on takaporttisuunnitelma ja olemme viemässä prosessia eteenpäin”, Jääkiekko Espoo Oy:n puheenjohtaja Tage Johansson sanoi HS:lle.

Blues aloittaa vapaehtoisen yrityssaneerauksen liiketoiminnan tervehdyttämiseksi. Yhtiö alkaa neuvotella velkojien kanssa maksujärjestelyistä.

Yhtiö pyrkii myös vapaaehtoisen saneerauksen kautta toteuttamaan joukkorahoitusannin suunnitellusti.

Bluesin vuodet 1999–2011 omistanut liikemies Jussi Salonoja ilmoitti heti käräjäoikeuden päätöksen jälkeen MTV:n haastattelussa olevansa yhä halukas auttamaan seuraa.

”Kaikki vaihtoehdot ovat mahdollisia. Mitään ei suljeta pois”, Johansson kommentoi Salonojan puheita.

Salonojan aikaisemmat neuvottelut Bluesin ostamisesta ovat kariutuneet, mutta liikemies on yhä kiinnostunut asiasta. Johanssonin mukaan tilanne voisi edetä sulavammin, jos osapuolet istuisivat kasvotusten neuvottelupöytään.

”Neuvottelu lehdistön kautta on vaikeaa”, Johansson sanoi.

Salonoja on tällä hetkellä lomalla, mutta kertoi MTV:lle palaavansa asiaan ensi viikolla.

”Kun palaan, niin sitten varmaan neuvotellaan, että mitä asialle tehdään. Haluan pääomistuksen Bluesin taustayhtiöstä, muitakin omistajia saa tietenkin olla”, Salonoja kertoi MTV:lle.

Bluesin taustayhtiön puheenjohtaja Johansson uskoo yhä, että konkurssi voidaan välttää.

Mittavan uran rahoitus- ja talousjohtajana eri pörssiyhtiöissä tehnyt Johansson on vienyt monia yrityssaneerauksia läpi onnistuneesti.

”Konkurssihakemuksen seuraava suullinen käsittely on 14.3. Siinä on kaksi konkurssihakemusta, joiden yhteissumma on noin 300 000 euroa. Ei puhuta siis älyttömistä summista.”

Jääkiekko Espoo Oy:tä hakevat konkurssiin työeläkevakuutusyhtiö Elo, jonka perittävien saatavien määrä on 137 711 euroa, ja Verohallinto, jonka konkurssihakemuksessa saatavien määrä on 212 479 euroa.

Käräjäoikeuden päätöksessä kerrottiin, että Jääkiekko Espoo Oy on tehnyt keskimäärin 1,3 miljoonan euron tappion neljän tilikautensa aikana.

Yksi syy käräjäoikeuden kielteiseen velkasaneerauspäätökseen oli se, ettei käräjäoikeus pitänyt uskottavana Bluesin taustayhtiön suunnitelmaa, jonka mukaan se tekisi kaudella 2018–19 voittoa 400 000 euroa.

Johanssonin mukaan yhtiön taloudellinen tulos on mahdollista kääntää voitolliseksi.

”Perustekijät ovat tuote, tuotteen myynti ja tuotteen formuloiminen eri asiakasryhmiä varten sekä kuri taloudenpidossa”, Johansson sanoi.

”Ei tämä mitään rakettitiedettä ole siinä mielessä. Kysymys on siitä, että asiat tehdään oikealla tavalla ja riittävällä vahvuudella.”

Tämä aihe on kiinnostava.

Kiitos mielipiteestäsi!