Tarkista selaimen asetuksista, että JavaScript ja evästeet ovat käytössä.

Mikäli JavaScript on käytössä, mutta jokin selainlaajennus estää sen lataamisen, poista selainlaajennus käytöstä.

Tenniksen erikoisuuksia: Suomi vei Davis Cupin keskelle hankia, Ranska Karibian pikkusaarelle

Urheilu
 
Iina Airio / Tennisliitto
Zimbabwen tennismaajoukkueen kapteeni Martin Dzuwa johdatti joukkueensa moottorikelkkasafarille.
Zimbabwen tennismaajoukkueen kapteeni Martin Dzuwa johdatti joukkueensa moottorikelkkasafarille. Kuva: Iina Airio / Tennisliitto

Tenniksen joukkuekilpailussa eli Davis Cupissa isäntämaa saa valita pelipaikan ja -alustan. Suomi vei ottelunsa Zimbabwea vastaan Levin maisemiin Kittilän urheilutaloon.

Zimbabwelaisille metrin korkuiset hanget ja moottokelkkasafari olivat sellaisia elämyksiä, ettei kenellekään heistä ole aikaisempia kokemuksia.

”Lumi on jo itsessään ollut meille upea kokemus, ja näkymät täältä ylhäältä ovat ihan uskomattomat. Joulupukin tapaaminen oli myös ikimuistoinen”, Mark Fynn, Courtney John Lock ja kapteeni Martin Dzuwa sanoivat Tennisliiton tiedotteessa.

Ranska laajensi vähän maantietoa, kun se kohtaa maailmanlohkon avauksessaan Kanadan. Ranska haluaa pelata ulkona ja massakentällä, joten paikka löytyi keskeltä Karibianmerta.

Ottelu pelataan Guadeloupen pikkusaarella, joka kuuluu hallinnollisesti Ranskaan ja siten EU-alueeseen.

Paikalliselle velodromille on rakennettu massakenttä, jolla Ranska lähtee tavoittelemaan paikkaa toiselle kierrokselle. Ja epäilemättä Ranska ottelun voittaakin, kun sillä joukkueessaan nelikko top 20 -pelaajia: Jo-Wilfried Tsonga (ATP-9), Richard Gasquet (10), Gaël Monfils (17) ja Gilles Simon (19).

Suomen perjantaiset kaksinpelit pelaavat Jarkko Nieminen ja Harri Heliövaara. Molemmat ovat jo lopettaneet ammattilaisuransa, mutta tulleet maajoukkueelle hätiin.

Perjantaina klo 15 alkaen pelaavat Nieminen ja Zimbabwen Courtney John Lock. Toisena otteluna nähdään Heliövaara vastaan Takanyi Garanganga. Garanganga sai lopulta viisumin Suomeen ja saapuu Kittilään torstai-iltana. Hän on Zimbabwen ykköspelaaja.

IS TV näyttää ottelut suorina lähetyksinä.

Tämä aihe on kiinnostava.

Kiitos mielipiteestäsi!