Tarkista selaimen asetuksista, että JavaScript ja evästeet ovat käytössä.

Mikäli JavaScript on käytössä, mutta jokin selainlaajennus estää sen lataamisen, poista selainlaajennus käytöstä.

Maailman pohjoisin Davis Cup –ottelu Kittilässä: Jarkko Nieminen pelaa Suomen joukkueessa Zimbabwea vastaan

Urheilu
 
Antti Hämäläinen
Jarkko Nieminen päätti virallisesti uransa marraskuussa Hartwall-areenassa pelatussa ottelussa Roger Federeriä vastaan, mutta pelaa vielä Davis cupia.
Jarkko Nieminen päätti virallisesti uransa marraskuussa Hartwall-areenassa pelatussa ottelussa Roger Federeriä vastaan, mutta pelaa vielä Davis cupia. Kuva: Antti Hämäläinen

Maailman pohjoisin koskaan pelattu Davis Cup -ottelu käynnistyy perjantaina Kittilässä, kun Suomi kohtaa Zimbabwen.

Ottelu on Eurooppa/Afrikan kakkosryhmän ensimmäistä kierrosta.

Suomen joukkueessa pelaa kaksi eläköitynyttä tennisammattilaista, kun Jarkko Nieminen ja Harri Heliövaara vastaavat avauspäivän kaksinpeleistä.

Vastaansa Nieminen saa Courtney John Lockin (ATP-2147) ja Heliövaara Takanyi Garangangan (ATP-541).

Nieminen lopetti tennisuransa lokakuussa Tukholman avoimissa ensimmäisen kierroksen tappioon Nicolas Almagroa vastaan.

”En treenannut marras-joulukuussa juurikaan. Vuodenvaihteen jälkeen aloin lyömään palloa ja tekemään muitakin harjoituksia tätä Davis Cupia silmällä pitäen. Ja minun alkoi muutenkin tehdä mieli urheilla ja hikoilla”, Nieminen kertoi Levin huikaisevan komeiden tunturimaisemien keskellä.

Mitään paluuta ammattilaiskentille Nieminen ei ole tekemässä. Davis Cup on kuitenkin ollut aina erittäin lähellä Niemisen sydäntä.

”Mielelläni näkisin kuitenkin, että nuoret ajaisivat ohitseni”, Nieminen kertoi.

Hän on vielä varmasti vähintään challenger-tason kunnossa, lyönti kulkee miehen omien sanojen mukaan jopa paremmin kuin aktiiviuran aikana.

”Toisaalta kestävyys ei varmasti ole aivan samalla tasolla kuin ammattilaisvuosina. En myöskään pysty samanlaiseen tempopeliin kuin mitä huipulla pelattiin”, Nieminen sanoi.

Joukkueen toinen kaksinpelaaja Harri Heliövaara lopetti 2013 ammattilaisuransa vammojen takia. Päinvastoin kuin Nieminen, hän harkitsee paluuta ammattilaiskentille.

”Kroppa kestää nyt hyvin tennistä. Teen päätöksen paluusta todennäköisesti kesän aikana”, 26-vuotias Heliövaara sanoi.

Zimbabwen mahdollisuudet voittoon ovat hyvin pienet. Joukkueen ehdoton ykkösnimi Garanganga oli saapumassa Kittilään viisumiongelmien takia vasta torstai-iltana. Näin hänelle jää hyvin vähän aikaa harjoitella Kittilän urheiluhalliin asennetulla tennisalustalla.

Oman mielenkiintoisen lisänsä otteluun tuo pohjoinen sijainti. Toistaiseksi pohjoisin Davis Cup -ottelu (Venäjä-Tanska) pelattiin vuosi sitten Siperian Novy Urengoyssa, joka on noin 60 kilometriä napapiiristä etelään.

Kittilä on puolestaan noin 150 kilometriä napapiiristä pohjoiseen. Ottelu päätettiin tuoda Kittilään vastustajan takia, kertoi Suomen tennisliiton toimitusjohtaja Teemu Purho.

”Zimbabwea vastaan pelattavaan Davis Cup –otteluun on haastavaa saada yleisöä. Marraskuussa hallituksemme kokouksessa esitettiin, että ottelu pitäisi viedä sinne, missä maaliskuussa on ihmisiä”, Purho kertoi.

Kittilän kunnassa on runsaat 6 000 asukasta, mutta tähän aikaan vuodesta paikalla on noin 22 000 turistia.

Kittilän urheiluhalli vetää runsaat 450 ihmistä. Purho toivoo jo perjantaille täyttä salia. Lauantaina pelataan nelinpeli, jossa Suomea edustavat Nieminen sekä Henri Kontinen. Sunnuntaina edessä on vielä kaksi kaksinpeliä.

Tämä aihe on kiinnostava.

Kiitos mielipiteestäsi!