Tarkista selaimen asetuksista, että JavaScript ja evästeet ovat käytössä.

Mikäli JavaScript on käytössä, mutta jokin selainlaajennus estää sen lataamisen, poista selainlaajennus käytöstä.

Tokion kisaisännät unohtivat olympiatulen: ”Kuin menisi telttailemaan ilman telttaa”

Urheilu
 
Yuya Shino / Reuters
Arkkitehti Kengo Kuma (oik.) esitteli uuden stadionin suunnitelmaa joulukuussa.
Arkkitehti Kengo Kuma (oik.) esitteli uuden stadionin suunnitelmaa joulukuussa. Kuva: Yuya Shino / Reuters

Tokion valmistautuminen vuoden 2020 olympialaisten isännöimiseen on kohdannut uusi ongelmia. Uutistoimisto AFP:n mukaan isännät ovat stadionia suunnitellessaan unohtaneet ottaa huomioon olympiatulen sijoittamisen.

Kisajärjestäjät hylkäsivät stadionin alkuperäiset suunnitelmat viime vuonna, ja uudessa suunnitelmassa puiset kattopaneelit voivat aiheuttaa paloturvallisuusriskin.

”Näyttää siltä, että asiat etenivät vanhojen suunnitelmien pohjalta ilman keskustelua siitä, mihin olympiatuli sijoitettaisiin”, olympialaisista vastaava ministeri Toshiaki Endo myönsi toimittajille perjantaina.

”Tulen sytyttäminen on olympialaisten päätapahtuma. Siitä, miten sytytys tapahtuu, ja missä tuli palaa, keskustellaan myöhemmin.”

Endon mukaan ratkaisu halutaan löytää pikimmiten, mieluiten viimeistään huhtikuun aikana.

Arkkitehti Kengo Kuman suunnittelemat puiset kattopaneelit ja tulen sijoittaminen voivat rikkoa Japanin paloturvallisuuslakia.

Pääministeri Shinzo Abe hylkäsi alkuperäisen stadionin suunnitelmat viime vuonna, kun kahden miljardin rakennuskustannukset nostivat kasvavaa julkista arvostelua.

Kyodo Newsin haastatteleman hallituksen lähteen mukaan syy noloon kömmähdykseen on kommunikaation puute Japanin urheiluministeriön, hallituksen, järjestelykomitean ja muiden osallisten välillä suunnitteluvaiheessa.

Japanilaisissa keskusteluohjelmissa järjestäjiä piikiteltiin unohduksesta.

”Nytkö he tämän huomasivat? Tämähän on kuin menisi telttailemaan ilman telttaa.”

Tokio järjestää historiansa toiset kesäolympialaiset. Edellisen kerran kaupungissa miteltiin kesäkisoissa vuonna 1964. Tokio valittiin kisaisännäksi vuonna 2013, kun se voitti ratkaisevassa äänestyksessä vastaehdokkaansa Turkin Istanbulin.

Tokio haki jo vuoden 2016 kesäolympiakisoja, mutta hävisi äänestyksen Brasilian Rio de Janeirolle. Tokion vuoden 2020 olympiakisat ovat historian 29. kesäkisat.

Tämä aihe on kiinnostava.

Kiitos mielipiteestäsi!