Tarkista selaimen asetuksista, että JavaScript ja evästeet ovat käytössä.

Mikäli JavaScript on käytössä, mutta jokin selainlaajennus estää sen lataamisen, poista selainlaajennus käytöstä.

Hamiltonilla liian vähän renkaita huippuaikoja varten: ”En haluaisi tehdä vain tällaista pitkää ajamista”

Urheilu
 
Heikki Kulta
ALBERT GEA / Reuters
Lewis Hamilton on hallitseva maailmanmestari.
Lewis Hamilton on hallitseva maailmanmestari. Kuva: ALBERT GEA / Reuters

Montmelo

Maailmanmestari Lewis Hamiltonin toive lyödä lämä tiskiin talvitestien päätöspäivänä ei toteutunut. Mercedekselle ei perjantaiksi säästynyt enää pehmeitä renkaita.

Alun alkaenkaan mestaritiimi ei tilannut super- ja ultrapehmeitä renkaita tähän testiin.

Torstain jälkeen Hamilton oli uurastanut yli 2600 kilometriä uudella W07 Hybrid -autollaan. Hänen nopein aikansa 1.23,622 tuli keskiviikkona pehmeillä renkailla.

”Eiköhän tätä voi kuvailla vaikka niin, että olemme yrittäneet rakennella pyramidia. Sitä ei voi aloittaa rakentamalla ensin yläpää. Se pohja täytyy tehdä meidän tapauksessamme ajamalla pitkiä vetoja, ja hankkia siten vakaus ja kestävyys autoon.”

”Sitten paloja aletaan koota yhteen, ja pohja kasvaa ja kasvaa yhä ylemmäs, kunnes kärki on niin ylhäällä kuin olla voi.”

”Siten olemme tehneet töitä. Tietenkään en haluaisi tehdä vain tällaista pitkää ajamista, koska käy tylsäksi, kun rullaa rataa ympäri samoilla ajoilla. Kisa on paljon jännempi, koska se tarjoaa haastetta. Kun ajaa siellä omillaan, ei tiedä, missä tavoitteen pitäisi olla. Siinä on ihan eri tunne.”

”Siksi en malta odottaa kisaa, ja sitä jännitystä. Muistan, kun tulin F1-tasolle, ja meillä oli tonneittain renkaita, mikä on niin antoisaa, kun pääsimme radalle ja hyökkäsimme kevyellä autolla. Silloin oli ehdottoman hauskaa.”

Hamilton vakuuttaa olevansa hyvin valmiina MM-avaukseen.

”Olen tehnyt rutkasti kilometrejä kisavedoilla, olen supervalmis ensimmäiseen kisaan. Ei ole pulmia ajaa kisamatkaa, pitää huolta renkaita, bensiinistä, eri systeemeistä ja tulla toimeen ilman katkaistua radioyhteyttä.”

”Vain sitä emme vielä tiedä, miltä oikeasti auto tuntuu, kun viemme sen ihan veitsenterälle. Sitä täytyy päästä kokeilemaan viimeisenä testipäivänä”, Hamilton jutteli.

Tämä aihe on kiinnostava.

Kiitos mielipiteestäsi!

Haluatko lukea koko artikkelin?