Tarkista selaimen asetuksista, että JavaScript ja evästeet ovat käytössä.

Mikäli JavaScript on käytössä, mutta jokin selainlaajennus estää sen lataamisen, poista selainlaajennus käytöstä.

Salibandyliigan runkosarja päättyy lauantaina, pääkaupunkiseutu voi viedä puolet pudotuspelipaikoista

Espoolaiselle Indiansille pudotuspelipaikka olisi seurahistorian toinen.

Urheilu
 
Topi Naskali
Eino Pesu (27) on espoolaisen Indiansin kolmanneksi paras pistemies. Hän on tehnyt 25 ottelussa 26 pistettä. Tammikuussa hän kiusasi sarjajohtaja Classicia.
Eino Pesu (27) on espoolaisen Indiansin kolmanneksi paras pistemies. Hän on tehnyt 25 ottelussa 26 pistettä. Tammikuussa hän kiusasi sarjajohtaja Classicia. Kuva: Topi Naskali
Fakta

Näin liiga jatkuu runkosarjan jälkeen

  Miesten liigan runkosarjan neljä parasta joukkuetta valitsee ensi maanantaina vastustajansa puolivälieriin, jotka alkavat keskiviikkona.

  Naisten Salibandyliiga päättyy 12.3. Neljä parasta joukkuetta valitsevat vastustajansa puolivälieriin.

 Miesten ja naisten liigat huipentuvat 16. huhtikuuta Hartwall-areenassa pelattavaan finaaliviikonloppuun. Mestaruudet ratkaistaan ensimmäistä kertaa yhdessä ottelussa.

Miesten Salibandyliigan pudotuspeleissä voidaan nähdä tällä kaudella peräti neljä joukkuetta pääkaupunkiseudulta.

Espoon Oilers ja helsinkiläinen Viikingit ovat varmistaneet ennen lauantaina pelattavaa päätöskierrosta paikkansa neljän parhaan joukossa ja siten kotiedun puolivälieriin.

Myös Tapanilan Erä jatkaa varmuudella puolivälieriin. Neljäntenä pääkaupunkiseudun joukkueena pudotuspeleihin pyrkii espoolainen Westend Indians.

Indians pelaa Salibandyliigassa kolmatta kauttaan. Paikka pudotuspeleissä olisi seuran historian toinen.

Viime kaudella Indians jäi pisteen päähän viimeisestä puolivälieräpaikasta. Nyt joukkuee kamppailee paikasta kahdeksan parhaan joukkoon oululaisen OLS:n kanssa.

Joukkueet ovat ennen päätöskierrosta tasapisteissä. OLS:n maaliero on yhden osuman parempi.

Indians voi edetä jatkoon vaikka häviämällä vierasottelunsa SPV:lle, kunhan OLS häviää oman kotiottelunsa KooVeelle yhdellä maalilla enemmän.

Hallitsevan mestarin SPV:n kausi on ollut hankala ja joukkue yltää runkosarjassa korkeintaan viidenneksi. Asetelma tietää Indiansille vaikeaa ottelua.

”He hakevat varmasti hyvää kenraaliharjoitusta ensi viikolla alkaviin pudotuspeleihin etenkin kun heidän viime viikonloppunsa meni alakanttiin”, Indiansin valmentaja Stefan Korhonen sanoo.

SPV hävisi viime lauantaina Oilersille peräti 4–11.

”Heidän pelinsä on heilahdellut koko kauden”, Korhonen toteaa.

Toisaalta Indians on osoittanut, että sillä on potentiaalia kärkijoukkueiden kaatamiseen. Se on kukistanut kotikentällään viime kauden molemmat finaalijoukkueet ja paikallisvastustaja Viikingit.

Lisäksi paikka pudotuspeleihin olisi mukava saavutus joukkueelle, jossa ei pahemmin pudotuspelikokemusta ole. Se tuo mukavaa säpinää joukkueeseen.

”Iso osa pelaajista on ollut nostamassa Inkkareita divarista liigaan”, Korhonen toteaa.

”Kaikki ovat kuitenkin tiedostaneet viimeistään tällä kaudella, että voimme voittaa kenet tahansa. Se edellyttää, että kaikki loksahtaa paikoilleen.”

Korhonen uskoo Indiansin voittavan, jos hänen joukkueensa onnistuu estämään SPV:n vastahyökkäykset.

”He ovat olleet hyviä kääntämään peliä koko liigataipaleensa ajan. Meidän on puolestaan tehtävä pallollisessa pelissä oikeita ratkaisuja; on osattava päättää milloin käännetään nopeasti ja milloin tehdään järjestelmällinen hyökkäys.”

Tampereen Classic on ratkaissut runkosarjan voiton jo aiemmin. Kakkospaikasta kamppailevat Jyväskylän Happee ja Espoon Oilers.

Pääkaupunkiseudun viides liigajoukkue M-Team ei voi yltää pudotuspeleihin.

Naisten Salibandyliigan runkosarja päättyy viikon päästä. Jäljellä on vielä kaksi kierrosta. Myös naisten liigan kärjessä on Tampereen Classic.

Tämä aihe on kiinnostava.

Kiitos mielipiteestäsi!