Tarkista selaimen asetuksista, että JavaScript ja evästeet ovat käytössä.

Mikäli JavaScript on käytössä, mutta jokin selainlaajennus estää sen lataamisen, poista selainlaajennus käytöstä.

Lauantain liigakierros voi sinetöidä runkosarjavoittajan, HS listasi joukkueiden lähtökohdat ennen kierrosta

Vaasan Sport on vahvimmilla viimeiseksi pudotuspelijoukkueeksi.

Urheilu
 
Jussi Nukari / Lehtikuva
HIFK:n Juuso Puustinen onnistui maalinteossa perjantain kierroksella.
HIFK:n Juuso Puustinen onnistui maalinteossa perjantain kierroksella. Kuva: Jussi Nukari / Lehtikuva

Jääkiekon Liigassa osalla joukkueista on jäljellä kaksi ja osalla kolme ottelua. Lauantain kierroksella pelataan suurin mahdollinen määrä, eli seitsemän ottelua.

HS listasi jokaisen Liiga-joukkueiden lähtökohdat kierrokselle otteluittain.

Lukko–HIFK

Ainoana kello 16 alkavana otteluna pelattavassa ottelussa HIFK pyrkii lyömään lopullisen sinetin seurahistorian ensimmäiselle runkosarjan voitolle. Siihen riittää yksi piste. Voiton varmistaisi myös Kärppien pistemenetys omassa ottelussaan.

Lukko kuuluu sarjan tasaiseen keskikastiin. Raumalaiset ovat tasoissa kuudentena olevan TPS:n kanssa. Lopullisesti Lukko ei voi mahdollisuuksiaan kuuden joukkoon vielä lauantaina menettää. Kahdessa viimeisessä ottelussa raumalaiset kohtaavat neljän pisteen päässä vaanivat Pelicansin ja KalPan.

KalPa–KooKoo

KalPa on tasaisena pysyneessä keskikastissa sijalla yhdeksän. Kuudenteen sijaan ja suoraan pudotuspelipaikkaan on matkaa neljä pistettä. KalPan asemia heikentää se, että sijoilla 6–9 olevista joukkueista sillä on vähiten kolmen pisteen voittoja. Ne ratkaisevat tasatilanteessa.

KooKoo taistelee vielä teoriassa pudotuspelipaikasta, mutta on pelannut yhden ottelun enemmän kuin pisteen edellä oleva Ässät ja kaksi edellä oleva Sport. Vain voitto pitää kouvolalaisten ohuen mahdollisuuden pudotuspeleihin hengissä, sillä tasapisteissä joukkueen voitot eivät riitä sen paremmin Ässiä kuin Sportiakaan vastaan.

Kärpät–TPS

Kärppien tilanne sarjakakkosena on varsin seesteinen. Sarjakärkeen Kärpät voi nousta vain jos voittaa itse kaikki ottelunsa eikä HIFK saa yhtään pistettä. Alaspäin katsottuna tilanne on sama: Tappara tarvitsee puhtaan pelin ja Kärppien nollaan pisteeseen jäämisen tullakseen oululaisten ohi.

Sarjassa kuudentena oleva TPS pitää Lukon takana tämän hetken voittomäärällään, mutta eroa on vain yhden voiton verran. Neljän pisteen päässä vaaniva Pelicans on voittanut yhtä monta ottelua suoraan kuin TPS. Lopullisia ratkaisuja TPS:n osalta ei lauantaina nähdä, mutta pisteitä turkulaiset vielä loppupeleistään kaipaavat, jotta kuudes sija pysyy omissa näpeissä loppuun asti.

Pelicans–HPK

HPK:n ainoa mahdollisuus pudotuspeleihin on vastaava kuin Kärpillä runkosarjan voittoon, mutta vielä monimutkaisempana versiona: HPK:n pitäisi voittaa loput pelinsä puhtaasti, minkä lisäksi Sportin pitäisi jäädä pisteittä, Ässien saada maksimissaan yksi piste ja KooKoon kaksi pistettä lopuista otteluistaan. Realismin kanssa mahdollisuudella ei ole mitään tekemistä.

Kahdeksantena olevalla Pelicansilla on mahdollisuus pudota enää yhden sijan verran alaspäin. Kuuden joukkoonkin on mahdollisuudet, mutta se vaatii sopivasti apuja Lukkoa ja TPS:ää vastaan pelaavilta joukkueilta. Länsirannikkolaiset ovat neljä pistettä Pelicansia edellä.

Sport–Blues

Bluesin surullisessa kaudessa ei ole enää panosta pudotuspeleihin pääsyn osalta.

Viime kaudeksi Liigaan palanneella Sportilla pudotuspeleihin pääsy on puolestaan omissa käsissä. Voittamalla kaikki loput ottelunsa vaasalaiset ovat kymmenen joukossa ja pudotuspelikarsinnoissa. Otteluohjelmassa vaasalaisten loppukierroksille on osunut vaasalaisten kannalta paras mahdollisuuksien kolmikko: Bluesin lisäksi Sport kohtaa vielä Ilveksen ja HPK:n, eli Liigan kolme tämän hetken heikointa joukkuetta.

Tappara–SaiPa

Tappara ehti varmistaa kotietunsa perjantaina. Sijoitus runkosarjassa on kolmas, ellei oma puhdas peli ja Kärppien nollan pisteen loppukausi toteudu. Sijoituksen osalta tamperelaisten panos on joka tapauksessa pienehkö.

SaiPa puolestaan taistelee viimeisestä kotietupaikasta tosissaan. JYP on kolme pistettä edellä yhden pelin enemmän pelanneena. Kolmen pisteen voitolla lappeenrantalaiset nousisivat rinnalle sekä pisteissä että voittojen määrässä. Sen jälkeen järjestyksen ratkaisee maaliero, joka SaiPalla on selvästi parempi. Takaa SaiPan ohi ei enää tulla, joten joukkueella on tällä hetkellä vain voitettavaa.

Ässät–Ilves

Ilves on jo menettänyt mahdollisuutensa pudotuspeleihin. Ässilläkään peli ei ole omissa käsissä, sillä Sport on pisteen edellä eikä keskinäistä peliä enää ole jäljellä. Ässät lähtee tällä hetkellä peleihin vaanijana. Sportin pistemenetys samanaikaisesti Ässien voiton kanssa kääntäisi tilanteen, sillä Ässillä on enemmän suoria voittoja.

HIFK–Lukko alkaa kello 16, loput ottelut kello 17. Nelonen Pro -kanavat ja Ruutu.fi-verkkopalvelu televisioivat ottelut suorana lähetyksenä.

Tämä aihe on kiinnostava.

Kiitos mielipiteestäsi!