Tarkista selaimen asetuksista, että JavaScript ja evästeet ovat käytössä.

Mikäli JavaScript on käytössä, mutta jokin selainlaajennus estää sen lataamisen, poista selainlaajennus käytöstä.

HIFK ei onnistunut varmistamaan runkosarjavoittoa – ”Harmittava maali aivan toisen erän loppuun”

Urheilu
 
Jouni Mikola
Huippuhetket: Lukko - HIFK
Huippuhetket: Lukko - HIFK
Lukko nappasi lauantaina kolme pistettä ja jatkaa taistelua suorasta pelipaikasta. Raumalaiset palasivat voittojen tielle kahden karvaan tappion jälkeen. HIFK:n viiden ottelun voittoputki tuli vastaavasti päätökseen ja joukkue tarvitsee edelleen vähintään pisteen runkosarjan voiton varmistamiseen.

Lukko 4

HIFK 1

Rauma. Olihan jääkiekkotapahtuma lauantaina Kivikylän Areenalla Lukon ja HIFK:n ottaessa yhteen.

Ottelussa oli kaikkea sitä, mitä hyvä liigapeli kaipaakin eli maaleja, taklauksia sekä pientä nokkapokkaa puolin ja toisin. Siis lyhyesti sanottuna tunnetta riitti alusta loppuun, ja yleisö sai varmasti lipunhinnalleen vastinetta.

HIFK oli hallitsevampi osapuoli kaksi erää, mutta kolmannessa Lukko hyppäsi kuskin paikalle. Taisi vierailla vähän painaa edellispäivän kotiottelu Kärppiä vastaan jaloissa.

Tappio tiesi sitä, ettei HIFK pystynyt vielä lauantaina varmistamaan runkosarjan voittoa. Siihen olisi vaadittu joko oma piste tai Kärppien pistemenetys.

Maalinteon aloitti Lukko, kun Janne Lahti osui ensimmäisessä erässä Peter Tiivolan poikittaissyötöstä. HIFK pääsi avauserässä kahdesti yrittämään ylivoimalla, mutta Lukon alivoima piti maalin puhtaana uhrautuvalla puolustuksella.

”Meiltä haastava alku, sillä HIFK on kovassa lyönnissä. Ryan Zapolski piti meidät alussa jälleen pelissä mukana. Hyvä nousu meiltä pelin aikana”, paalutti Lukon valmentaja Juha Vuori.

HIFK onnistui tasoittamaan heti toisen erän alkuun, kun Tomas Zaborsky ehti ensimmäisenä Zapolskin torjumaan kiekkoon.

Tuon maalin jälkeen Lukko oli hetken lähes sillassa, mutta Zapolski oli Lukon maalilla ohittamaton. Lukko siirtyi uudelleen johtoon minuutti ja sekunti ennen toisen erän päätöstä. Rony Ahonen teki röyhkeän nousun puolustajan paikalta. Kiekko tuli vielä HIFK-puolustajan luistimesta takaisin Ahoselle, ja kiekko oli maalissa.

Aaron Gagnon onnistui saamaan kiekon verkkoon päätöserän 11. sekunnilla, mutta se hylättiin jalalla tehtynä.

Lukko siirtyi erän puolivälin tienoilla kahden maalin johtoon Janne Niskalan tolpan juureen suuntauneella laukauksella. Lopullinen ratkaisu syntyi kaksi minuuttia ja kymmenen sekuntia ennen loppua, kun Teemu Nurmi yllätti Ville Husson ylivoimalla.

”Meiltä hyvä lähtö, ja tulimme hyvin peliin mukaan, mutta sitten tuli se harmittava maali aivan toisen erän loppuun”, sanoi HIFK:n päävalmentaja Antti Törmänen.

Juha Sinisalo / Lehtikuva
Lukon Rony Ahonen (oik.) teki ottelun ratkaisumaalin.
Lukon Rony Ahonen (oik.) teki ottelun ratkaisumaalin.
Tämä aihe on kiinnostava.

Kiitos mielipiteestäsi!