Tarkista selaimen asetuksista, että JavaScript ja evästeet ovat käytössä.

Mikäli JavaScript on käytössä, mutta jokin selainlaajennus estää sen lataamisen, poista selainlaajennus käytöstä.

Samuli Samuelsson rennosti mestaruuteen

Huippulupaus Lauri Tuomilehto jäi sairauden vuoksi kotiin

Urheilu
 
Leif Rosas
Samuli Samuelsson voitti 22-vuotiaiden 60 metrin mestaruuden ajalla 6,76.
Samuli Samuelsson voitti 22-vuotiaiden 60 metrin mestaruuden ajalla 6,76. Kuva: Leif Rosas

Myllypurossa ratkotaan viikonloppuna yleisurheilun nuorten hallimestaruuksia. Avauspäivän päätöslajit olivat odotetut 60 metrin pyrähdykset.

Ikaalisten Urheilijoiden Samuli Samuelsson voitti 22-vuotiaiden mestaruuden ajalla 6,76. Huippulupaus, Porvoon Akilleksen Lauri Tuomilehto jätti 17-vuotiaiden kisan väliin vatsaflunssan vuoksi.

”Loppujuoksu kulki hyvin, avoimesti ja rennosti”, sanoi Samuelsson, joka onnistui rikkomaan hallikauden tavoitteekseen asettaman aikarajan 6,80.

Viikko sitten aikuisten SM-hallissa Tampereella Samuelsson oli kolmas ajalla 6,84.

Seiväshypystä on tullut nuorten naisten suosikkilaji. Myllypurossa 22-vuotiaiden SE-kultaan hyppäsi HKV:n Aino Siitonen hyvällä tuloksella 430. Hän paransi ennätystään viidellä sentillä.

”Nyt sain ylityksen isolla seipäällä, jota kokeilin jo Tampereen SM-kisoissa viikko sitten”, sanoi Siitonen. ”Tampereella ei ylittynyt 425, mutta nyt sain hypyn jatkumaan.”

Lielahden Kipinän Arttu Korkeasalo voitti 17-vuotiaiden viiden kilon kuulan työnnettyään viimeisellään 20,85. Se on ikäluokan halliennätys.

Espoon Tapioiden Enni Nurmi urakoi. Hän voitti 22-vuotiaissa 3 000 metrin kävelyn ja juoksi kohta perään 1 500 metrillä kolmanneksi.

Myllypuron Liikuntamyllyssä nuorten mitaleista kilvoittelee 778 urheilijaa. Joukossa ovat tuoreet SM-halliykköset, pika- aitajuoksija Hilla Uusimäki ja kolmiloikkaaja Simo Lipsanen.

”Hallikausi on ollut sikäli onnistunut, että ennätyksiä on tullut. Samaan tapaan kisoihin ei ole kuitenkaan herkistelty kuin kesällä”, sanoi vantaalainen Uusimäki.

Uusimäki voitti Myllypurossa 400 metriä ajalla 55,45, ja Lipsanen loikki mestariksi tuloksella 15,95.

Nuorten SM-hallikisoista puuttuivat ikäkausiurheilun kirkkaimpiin tähtiin kuuluvat kestävyysjuoksija Alisa Vainio sekä seiväshyppääjä Wilma Murto.

Vainio, 18, leireilee ensi viikolla Portugalissa ja valmistautuu rikkomaan Rion rajaa 10 000 metrillä. Se on tarkoitus murtaa kuun lopulla USA:n Eugenessa.

Rion raja kymppitonnilla on 32.15. Maratonilla ikäluokan Euroopan ennätystä pitävän Vainion 10 000 metrin ennätys on 32.58.

Vainio nimettiin tammikuussa vuoden 2015 Nuoreksi urheilijaksi. Hänen alkuvuotensa harjoitteluun tuli katko jalkapohjan hiertymän vuoksi.

Murto pitää kilpailutaukoa. Hänen helmikuussa hyppäämäänsä 471 on Suomen ennätys, nuorten maailmanennätys ja rikkoo Rion kisarajan 21 sentillä.

Nuorten maajoukkuetoiminnasta vastaavan Antti Leskisen mukaan yleisurheilun tila on pirteä.

”Nuoria on paljon mukana, ja viime aikoina esiin on ponnahtanut varsinaisia helmiä”, sanoi Leskinen.

Leskinen luokittelee helmiksi Vainion ja Murron lisäksi pikajuoksija Lauri Tuomilehdon sekä aituri Viivi Lehikoisen.

”Potentiaalia on, ja taustallakin on hyvä pöhinä päällä. Nyt kyse on siitä, kuinka valmennus osaa viedä hommaa eteenpäin”, sanoi Leskinen.

Lajin laajasta tasosta kertovat viime kesän 19-vuotiaiden EM-kisat. Eskilstunasta tuliaisina oli kaksi mitalia ja 14 pistesijaa, joiden turvin Suomi oli pistetilaston 10:s.

”Yleisurheilu kiehtoo 17–19 -vuotiaita tyttöjä, joita harrastajamäärässä on kaksi kolmasosaa. Palloilu vetää poikia”, sanoo Leskinen.

Tämä aihe on kiinnostava.

Kiitos mielipiteestäsi!

Haluatko lukea koko artikkelin?