Tarkista selaimen asetuksista, että JavaScript ja evästeet ovat käytössä.

Mikäli JavaScript on käytössä, mutta jokin selainlaajennus estää sen lataamisen, poista selainlaajennus käytöstä.

Pärmäkosken hyvät esitykset jatkuivat Kanadassa – norjalaiset hiihtivät kolmoisvoittoon

Urheilu
 
Martti Kainulainen / Lehtikuva
Krista Pärmäkoski on maailmancupin kokonaiskisassa seitsemäntenä.
Krista Pärmäkoski on maailmancupin kokonaiskisassa seitsemäntenä. Kuva: Martti Kainulainen / Lehtikuva

Krista Pärmäkoski on ollut hyvässä vireessä hiihdon maailmancupin päätöskiertueella Kanadassa. Lauantaina Pärmäkoski oli kahdeksas naisten 10 kilometrin vapaan takaa-ajossa.

Palkintopallilla oli tuttuja nimiä, sillä norjalaiset ottivat Heidi Wengin johdolla kolmoisvoiton. Therese Johaug jäi loppukirissä toiseksi ja Astrid Uhrenholdt Jacobsen oli kolmas.

“Taktisesti hyvä hiihto, toki olisi pystynyt ehkä vetämään jossain välissä. (Charlotte) Kalla halusi hoitaa sen homman, en lähtenyt vetämään välissä. Kuitenkin vauhti oli ihan ok, peesistä oli hyötyä, siinä pääsi helpolla ja lopussa oli varaa kiristää. Ihan hyvä fiilis jäi kroppaan”, Pärmäkoski sanoi tiedotteessa.

”Ensimmäisen kierroksen vedin aika kovaa, se oli ehkä vaikea. Sen jälkeen tuntui, että olisi vaikka kuinka pitkästi pystynyt hiihtämään.”

Muista suomalaisnaisista Kerttu Niskanen oli 12:s, Anne Kyllönen 15:s ja Laura Mononen 16:s.

Maailmancupin kokonaistuloksissa Pärmäköski on parhaana suomalaisena seitsemäntenä. Myös Niskanen (9:s) on kymmenen parhaan joukossa. Naisten kokonaiscupia johtaa Norjan Johaug.

Miehet hiihtivät Ski Tour Canadan neljäntenä kilpailupäivänä 15 kilometrin vapaan takaa-ajon.

Suomalaisittain parasta vauhtia piti Matti Heikkinen, joka sijoittui 23:nneksi. Muista suomalaisista Lari Lehtonen oli 41:s, Matias Strandvall 46:s, Anssi Pentsinen 61:s ja Martti Jylhä 64:s.

”Tänään hyvä, nousujohteinen hiihto. Porukassa kovavauhtista hiihtämistä 12 kilometriä, viimeisellä kolmosella pystyi tekemään eroja ja oikeastaan viimeisen puolentoista kilometrin aikana löytyi sellaista oikeaa ajamisen iloa paikoitellen”, Heikkinen analysoi.

Kilpailun voitti Venäjän Sergei Stjugov. Norjan Petter Northug Jr. oli toinen ja Emil Iversen kolmas.

Maailmancupin päätöskiertueella Kanadassa on jäljellä vielä neljä kisapäivää.

Seuraavaksi hiihtäjät vetävät vähän happea ja siirtyvät Quebecistä Canmoreen, jossa kilpailut jatkuvat tiistaina. Silloin ohjelmassa ovat perinteisen sprintit.

”Nyt mennään korkealle. On mielenkiintoista, miten kroppa sopeutuu siihen korkeaan ilma-alaan. Lähtökohdat on kaikille samat, kukaan ei ole voinut mennä etukäteen valmistelemaan korkealle. Uskon, että siellä tulee hyviä kisoja”, Pärmäkoski sanoi.

Tämä aihe on kiinnostava.

Kiitos mielipiteestäsi!

Haluatko lukea koko artikkelin?