Tarkista selaimen asetuksista, että JavaScript ja evästeet ovat käytössä.

Mikäli JavaScript on käytössä, mutta jokin selainlaajennus estää sen lataamisen, poista selainlaajennus käytöstä.

Legendaarinen pelinrakentaja Manning vahvisti lopettamisensa – suoraan huipulta

Urheilu
 
Mark J. Rebilas USA TODAY SPORTS
Peyton Manning, 39, sai juhlia vielä viimeisellä kaudellaan.
Peyton Manning, 39, sai juhlia vielä viimeisellä kaudellaan. Kuva: Mark J. Rebilas USA TODAY SPORTS

Denver Broncosin legendaarinen pelinrakentaja Peyton Manning vahvisti lopettavansa uransa.

Manning, 39, hyppää sivuun amerikkalaisen jalkapallon sirkuksesta niin huipulla kuin vain voi. Manning johti Denverin yllättävään voittoon Super Bowlissa helmikuun alussa. Carolina Panthersin piti olla NFL:n mestaruusfinaalin suosikki, mutta Manningin johtama Broncos oli eri mieltä.

Indianapolis Colts oli seura, jossa Manningin ammattilaisura alkoi 1998. Sen jälkeen alkoivat lajin tilastot ja historia saada uutta ilmettä.

Manning pelasi Coltsissa 1998–2011 ja voitti yhden Super Bowlin. Broncosissa tuli sitten toinen, ja perään uran lopetus.

Pitkällä urallaan Manning on syöttänyt eniten touch downeja eli amerikkalaisen jalkapallon maaleja.

Vuoden 1998 NFL:n varaustilaisuudessa Manning huudettiin ensimmäisellä kierroksella numero yksi. Silloin oli tiedossa, että valinnan epäonnistuminen vaikutti hyvin pieneltä.

Oli Manningilla ja hänen menestyksellään myös hintalappunsa. Talouslehti Forbes julkaisi vuoden 2015 listan parhaiten ansaitsevista urheilijoista maailmassa. Manning sijouttui 27 miljoonan dollarin (n. 25 milj. e.) tuloillaan sijalle 32. Manning jopa leikkasi palkastaan maaliskuussa 2015 neljä miljoonaa dollaria, että seura pystyi palkkaamaan pelaajia vapailta markkinoilta puhkomatta palkkakattoa.

Työpaikkakohtainen jousto kannatti, kun Denver voitti lopulta Super Bowlin, joka on yksi maailman seuratuimmista urheilutapahtumista.

Pitkään uraan mahtui paljon loukkaantumisia ja kolhuja, mutta myös tunnustuksia. Manning valittiin viisi kertaa NFL:n parhaaksi (MVP) pelaajaksi.

Denver Broncos vahvisti ounastellun lopettamisen kotisivuillaan.

Tämä aihe on kiinnostava.

Kiitos mielipiteestäsi!

Haluatko lukea koko artikkelin?