Tarkista selaimen asetuksista, että JavaScript ja evästeet ovat käytössä.

Mikäli JavaScript on käytössä, mutta jokin selainlaajennus estää sen lataamisen, poista selainlaajennus käytöstä.

Tennislupaus Vasa debytoi Davis cupissa – alku meni hermoiluksi

Zimbabwen Takanyi Garanganka voitti Suomen Eero Vasan Davis cupissa 7–6 (7–5), 7–5

Urheilu
 
Vesa Moilanen / Lehtikuva
Eero Vasa tähtää ammattilaiskentille.
Eero Vasa tähtää ammattilaiskentille. Kuva: Vesa Moilanen / Lehtikuva

Suomen Davis cup -joukkueella oli voiton lisäksi yksi selkeä päämäärä viikonlopulle. Eero Vasalle pitäisi pedata mahdollisuus maaotteludebyyttiin sunnuntaina.

Molemmat tavoitteet toteutuivat lauantaina, kun Suomi karkasi Zimbabwea vastaan tavoittamattomaan 3–0-johtoon Eurooppa-Afrikan toisen ryhmän ensimmäisen kierroksen ottelussa. Näin kokeneemmat pelaajat saatettiin laittaa sivuun, ja 19-vuotias Vasa heittää kentälle.

Nuorukainen hermoili Takanyi Garangankaa (ATP-541) vastaan ensimmäisen vartin aikana ja oli 1–5-tappiolla.

Sen jälkeen Vasa (ATP-1301) heitti harteiltaan turhat paineet ja pelasi mainion näköistä, hyökkäävää peliä. Garanganka oli kuitenkin lopulta parempi 7–6 (7–5), 7–5.

”Alussa joukkuekavereiden kannustukset auttoivat paljon. Ja oli myös hieno kokemus pelata ensimmäistä kertaa näin suuren kotiyleisön edessä”, Vasa sanoi.

Kittilän urheiluhallissa oli viikonlopun aikana noin 800 katsojaa, hieman vähemmän kuin Tennisliiton tavoittelema 1 000 katsojaa.

Parin harjoitusviikon jälkeen Vasa suuntaa Kreikkaan. Siellä odottaa kolme futures-ammattilaiskisaa, joihin myös Patrik Niklas-Salmisen pitäisi osallistua.

Molemmat harjoittelevat Jarkko Niemisen tennisakatemiassa Helsingissä.

Vasa on tunnettu isosta pelistään. Kun se toimii, hyviäkin vastustajia kellistyy. Kuten esimerkiksi vuoden 2014 lopulla, kun Vasa voitti itsensä ikäisen Seong-chan Hongin. Eteläkorealainen oli parhaimmillaan junioreiden maailmanlistalla kakkosena. Lisäksi Hong voitti sekä 12- että 14-vuotiaana junioreiden epävirallisen maailmanmestaruuden Orange Bowlin.

Hong-ottelun voitto sai hymyn nousemaan Vasan huulille.

”Sinä päivänä sillä ei ollut mitään jakoa”, Vasa sanoi.

Vasa aloittaa keväällä ylioppilaskirjoitukset englannilla ja espanjalla. Kun lukio on suoritettu loppuun, alkaa kiertely maailman ammattilaiskisoissa.

”Haluan nähdä, mihin rahkeeni riittävät.”

Harri Heliövaara sinetöi maaottelun loppulukemat 4-1, kun hän voitti viimeisessä kaksinpelissä Courtney John Lockin 6–1, 6–0.

Maaotteluvoiton ansiosta Suomi kohtaa heinakuussa toisella kierroksella Tanskan vieraissa. Se taisto käydään Wimbledonin turnauksen jälkeisenä viikonloppuna.

Tämä aihe on kiinnostava.

Kiitos mielipiteestäsi!