Tarkista selaimen asetuksista, että JavaScript ja evästeet ovat käytössä.

Mikäli JavaScript on käytössä, mutta jokin selainlaajennus estää sen lataamisen, poista selainlaajennus käytöstä.

Savikurki ja Vainomaa nousivat 24 parhaan joukkoon: ”Meille tosi hyvä asia”

Urheilu
 
Vesa Moilanen / Lehtikuva
Suomen Jaak Vainomaa ja Taina Savikurki kilpailivat myös viime vuonna vakiotanssien grand slam -kilpailuissa Helsingissä.
Suomen Jaak Vainomaa ja Taina Savikurki kilpailivat myös viime vuonna vakiotanssien grand slam -kilpailuissa Helsingissä. Kuva: Vesa Moilanen / Lehtikuva

Helsingissä tanssittiin viikonloppuna vuoden 2016 grand slam -kilpailusarjan avaus. Messukeskuksessa pidetyssä kisassa oli mukana yli 1 500 tanssiurheilijaa, joukossaan kaikki maailman parhaat vakio- ja latinalaistanssiparit.

Lauantaina kisattiin vakiotansseissa, jossa ei yllätyksiä nähty. Voiton vei Venäjän Dmitri Zharkov ja Olga Kulikova. Toiseksi tulivat venäläiskaksikon tutut kilpakumppanit Saksan Simone Segatori ja Annette Sudol.

Parhaasta suomalaissuorituksesta vastasivat Jaak Vainomaa ja Taina Savikurki, jotka pääsivät lauantaina vakiotansseissa 24 parhaan joukkoon. Kaksikko kisaa normaalisti 10-tanssissa, ja he voittivat viimeksi helmikuussa 10-tanssin EM-hopeaa.

Latinalaistansseissa voittoa juhlivat puolestaan Moldovaa edustavat Gabriele Goffredo ja Anna Matus, ja toiseksi tuli Venäjän kärkipari Armen Tsaturyan ja Svetlana Gudyno.

Kisojen parhaasta suomalaissuorituksesta vastasivat Jaak Vainomaa ja Taina Savikurki, jotka olivat vakiotansseissa sijalla 24 ja latinalaistansseissa sijalla 21. Kaksikko kisaa normaalisti 10-tanssissa, ja he voittivat viimeksi helmikuussa 10-tanssin EM-hopeaa.

Vainomaa ja Savikurki olivat suoritukseensa tyytyväisiä.

”Se, että olemme molemmissa tansseissa 24 parhaan joukossa, on meille tosi hyvä asia. Kisoissa ovat paikalla kaikki parit maailmanlistalta, joten taso on erittäin korkea”, Vainomaa sanoi puhelimitse.

Vainomaa ja Savikurki olivat kisan ainoa 10-tanssipari, joka pääsi 24 parhaan joukkoon molemmissa lajeissa. Savikurki totesi, että semifinaaliin pääsy oli realistinen tavoite, mutta maailman kärki on toki vielä liian kaukana.

Maailman parhaiden tanssijoiden liikkeet vetivät paikalle noin tuhat katsojaa per kisapäivä.

”On ollut tosi hieno tunnelma, kun kaikki kannustavat”, Savikurki kiitteli.

Tämä aihe on kiinnostava.

Kiitos mielipiteestäsi!