Tarkista selaimen asetuksista, että JavaScript ja evästeet ovat käytössä.

Mikäli JavaScript on käytössä, mutta jokin selainlaajennus estää sen lataamisen, poista selainlaajennus käytöstä.

Savikurki ja Vainomaa tanssivat 24 parhaan joukkoon

Urheilu
 
Vesa Moilanen / Lehtikuva
Jaak Vainomaa ja Taina Savikurki
Jaak Vainomaa ja Taina Savikurki Kuva: Vesa Moilanen / Lehtikuva

Helsingissä tanssittiin viikonloppuna vuoden 2016 grand slam -kilpailusarjan avaus. Messukeskuksessa pidetyssä kisassa oli mukana yli 1 500 tanssiurheilijaa, joukossaan kaikki maailman parhaat vakio- ja latinalaistanssiparit.

Lauantaina kisattiin vakiotansseissa, jossa ei yllätyksiä nähty. Voiton vei Venäjän Dmitri Zharkov ja Olga Kulikova. Toiseksi tulivat venäläiskaksikon tutut kilpakumppanit Saksan Simone Segatori ja Annette Sudol.

Parhaasta suomalaissuorituksesta vastasivat Jaak Vainomaa ja Taina Savikurki, jotka pääsivät lauantaina vakiotansseissa 24 parhaan joukkoon. Kaksikko kisaa normaalisti 10-tanssissa, ja he voittivat viimeksi helmikuussa 10-tanssin EM-hopeaa.

Sunnuntaina latinalaistansseissa Vainomaa ja Savikurki olivat 24 parhaan joukossa.

”Olemme tosi tyytyväisiä jo nyt suoritukseemme. Se, että olemme molemmissa tansseissa 24 parhaan joukossa, on meille hyvä asia. Kisoissa ovat paikalla kaikki parit maailmanlistalta, joten taso on erittäin korkea”, Vainomaa sanoi puhelimitse.

Vainomaa ja Savikurki olivat kisan ainoa 10-tanssipari, joka pääsi 24 parhaan joukkoon molemmissa lajeissa. Savikurki totesi, että semifinaaliin pääsy oli realistinen tavoite, mutta maailman kärki toki vielä liian kaukana.

Maailman parhaiden tanssijoiden liikkeet vetivät paikalle noin tuhat katsojaa per kisapäivä.

”On ollut tosi hieno tunnelma, kun kaikki kannustavat”, Savikurki kiitteli.

Tämä aihe on kiinnostava.

Kiitos mielipiteestäsi!