Tarkista selaimen asetuksista, että JavaScript ja evästeet ovat käytössä.

Mikäli JavaScript on käytössä, mutta jokin selainlaajennus estää sen lataamisen, poista selainlaajennus käytöstä.

Kritiikki vaihtui kiitoksiksi – Mixu Paatelainen valittiin kuukauden valmentajaksi

Urheilu
 
Graham Stuart / Reuters
Mixu Paatelainen on saanut Dundee Unitedin kurssin käännettyä.
Mixu Paatelainen on saanut Dundee Unitedin kurssin käännettyä. Kuva: Graham Stuart / Reuters

Jalkapallomaajoukkueen entinen päävalmentaja Mixu Paatelainen on valittu Skotlannin Valioliigan kuukauden valmentajaksi.

Dundee Unitedin peräsimessä putoamista vastaan taisteleva Paatelainen on vähitellen saanut joukkueen peliä paremmin uomiinsa. Dundee United voitti helmikuussa kaksi ottelua, pelasi yhden tasan ja hävisi yhden. Lisäksi joukkue on cupissa selvinnyt jo välieriin.

Joukkue on edelleen sarjassa viimeisenä kahdeksan pisteen päässä toiseksi viimeisenä olevasta Kilmarnockista.

”Arvostan palkintoa, mutta olen vain pieni osa helmikuun menestystämme. Tämä palkinto on koko seuralle, erityisesti pelaajille, mutta myös taustahenkilökunnalle, valmennustiimille ja kaikille muille”, Paatelainen kommentoi seuran verkkosivulla.

”Myös fanit ovat tehneet oman osansa. Heidän uskomattoman hieno tukensa auttaa todella paljon. Olemme tässä yhdessä, me olemme United.”

Paatelainen on aiemmin palkittu kuukauden valmentajana kolmesti, kaksi kertaa Hibernianin luotsina ja kerran Kilmarnockin aikana. Hänet valittiin vuoden valmentajaksi vuonna 2011.

Hän toimi Suomen maajoukkueen päävalmentajana vuosina 2011–15, kunnes sai potkut kesken heikosti sujuneiden EM-karsintojen. Paatelainen sai osakseen kovaa kritiikkiä pelitavastaan ja haluttomuudestaan myöntää omia virheitään.

Paatelainen aloitti Dundeessa lokakuussa, eikä alku ollut helppo. Joukkue taipui useasti johtoasemasta tappioon, ja Paatelainenkin sai osansa kritiikistä. Suunta näyttää nyt kääntyneen, mutta loppukausi näyttää, riittääkö vire nostamaan joukkueen kuiville.

Tämä aihe on kiinnostava.

Kiitos mielipiteestäsi!