Tarkista selaimen asetuksista, että JavaScript ja evästeet ovat käytössä.

Mikäli JavaScript on käytössä, mutta jokin selainlaajennus estää sen lataamisen, poista selainlaajennus käytöstä.

Jalkapallon rangaistuspotkusääntö muuttuu: ”Historiallinen päätös”

Urheilu
 
Eddie Keogh / Reuters
Liverpoolin Christian Benteke (oik.) hankki joukkueellen rangaistuspotkun Crystal Palace -ottelun loppuhetkillä. Damien Delaney selvisi tilanteesta ilman varoitusta.
Liverpoolin Christian Benteke (oik.) hankki joukkueellen rangaistuspotkun Crystal Palace -ottelun loppuhetkillä. Damien Delaney selvisi tilanteesta ilman varoitusta. Kuva: Eddie Keogh / Reuters

Jalkapallon säännöistä vastaava IFAB on päättänyt muuttaa rangaistuspotkusääntöä ja poistaa niin sanotun kolmoisrangaistuksen.

IFAB kokoontui viikonloppuna Cardiffissa, ja merkittävin aikaansaatu päätös koskee rangaistuspotkua.

Tällä hetkellä selvässä maalintekopaikassa olevan pelaajan rikkomisesta kuuluisi sääntöjen mukaan tuomita rangaistuspotkun lisäksi ulosajo, josta seuraa lisäksi pelikielto.

Ensi kesän EM-kisoista lähtien palloa tavoittelevaa pelaajaa ei kuitenkaan ajeta kentältä, vaikka erotuomari katsoisikin tilanteen olevan rangaistuspotkun arvoinen. Vastaisuudessa tilanteesta seuraa vain varoitus.

Mikäli rikkova pelaaja repii, tönii tai rikkoo vastapelaajaa yrittämättä tavoitella palloa, on seurauksena edelleen punainen kortti. Näin myös silloin, jos rike on esimerkiksi erityisen törkeä tai väkivaltainen ja edellyttää siksi ulosajoa.

”Olemme tänään tehneet historiallisen päätöksen”, Kansainvälisen jalkapalloliiton Fifan uusi puheenjohtaja Gianni Infantino totesi liiton verkkosivuilla.

”Olemme osoittaneet, että kuuntelemme kannattajia ja pelaajia ja käytämme maalaisjärkeä.”

Muutoksen merkittävyyden arviointi jää myöhemmin tehtäväksi, mutta erotuomareiden harkintavallan lisääminen aiheuttaa varmasti kiistanalaisia tilanteita. Lisäksi osa erotuomareista soveltaa jo nykyäänkin omaa harkintaa tilanteissa, joissa rike ei ole ollut erityisen törkeä.

Esimerkiksi sunnuntaina Crystal Palacen Damien Delaney selvisi täysin ilman varoitusta rikottuaan Liverpoolin Christian Bentekeä rangaistuspotkun arvoisesti ottelun lisäajalla. Rike oli varsin epäselvä, ja ulosajo olisi ollut kohtuuttoman kova tuomio, mutta erotuomari Andre Marriner päätti jättää keltaisenkin kortin taskuunsa.

Juttua korjattu: Uudesta säännöstä päätettiin IFABin kokouksessa viikonloppuna.

Kottilat: Kansanmies Klopp on valmentaja, jota Liverpool on etsinyt pitkään
Kottilat: Kansanmies Klopp on valmentaja, jota Liverpool on etsinyt pitkään
HSTV:n Kottilat-futisohjelmassa veljekset Mika ja Santtu Kottila ennakoivat alkanutta futisviikkoa veljellisen kuittailun säestämänä. Tämän viikon ohjelmassa aiheena on Liverpoolin hurmannut Jürgen Klopp. Kottilat arvioivat tuoreeltaan kuinka uusi valmentaja muuttaa joukkueen peliä.
Tämä aihe on kiinnostava.

Kiitos mielipiteestäsi!